Aceasta a anunţat că va înainta consiliilor de programe şi de administraţie din cadrul Companiei Teleradio-Moldova propunerea privind emisiunea „Ora partidelor”, care va avea o periodicitate săptămânală şi la care vor fi invitati reprezentanţii partidelor din ţara noastră. 

Potrivit conducerii postului public de televiziune, decizia a fost luată în urma unei mese rotunde care a fost organizată astăzi cu participarea reprezentanţilor mai multor formaţiuni politice.

„Majoritatea celor prezenţi la dezbatere au optat pentru o emisiune la care să  aibă acces toate partidele, atât de opoziţie, cât şi de guvernare, care să fie o platformă de dezbatere de idei şi proiecte, interesante şi utile cetăţenilor”, se spune în comunicatul de presă emis de postul public de televiziune. 

Precizăm că solicitarea privind oferirea timpului de antenă opoziţiei extraparlamentare cu reală susţinere populară, cel puţin o dată în săptămână, în ore de maximă audienţă, a fost revendicată în timpul protestului din 17 septembrie, organizat de Consiliul Marii Adunări Naţionale.

Participanţii la protestul organizat la Parlament, apoi în faţa sediului TRM, au cerut „demonopolizarea pieţii mediatice şi depolitizarea instituţiei publice naţionale a audiovizualului „Teleradio-Moldova”, cu oferirea timpului de antenă opoziţiei extraparlamentare cu reală susţinere populară, cel puţin o dată în săptămână, în ore de maximă audienţă, în vederea expunerii propriei poziţii asupra situaţiei social-politice din ţară”.