18:30:29 19.04.2024
Stiri

Armata SUA: Militarii americani din România sunt esenţiali pentru ÎMPIEDICAREA agresiunilor Rusiei

Știri 28.09.2017 15:20 Vizualizări2208 Autor: Ziarul National


Armata SUA: Militarii americani din România sunt esenţiali pentru ÎMPIEDICAREA agresiunilor Rusiei Sursa: ziare.com

Militarii Statelor Unite din România şi din Bulgaria sunt esenţiali pentru ca NATO să ţină piept ameninţării Rusiei în această zonă a lumii. Asta susţine comandantul garnizoanei americane din Ansbach, Germania.

Prezenţa militară americană permanentă din Bulgaria şi România „este esenţială pentru o Europă puternică şi o descurajare pentru agresiunea rusă”, a spus colonelul Benjamin Jones, referindu-se la prezenţa forţelor ruse în Crimeea, la doar 300 de kilometri distanţă, scrie site-ul United States Army.

Jones, comandant al garnizoanei americane din Ansbach, Germania, care supraveghează bazele de la Mihail Kogălniceanu şi Novo Selo, spune că cele două ţări sunt considerate zone mai izolate ale Europei, astfel că transportarea trupelor şi proviziilor acolo necesită creativitate.

La rândul său, maiorul Brad Stark, de la Mihail Kogălniceanu, spune că este important pentru aceste unităţi să păstreze o prezenţă continuă în România şi în Bulgaria, pentru a da un răspuns imediat unei agresiuni din partea Rusiei.

Prin menţinerea acestei prezențe, dacă va apărea un conflict, trupele americane vor fi astfel deja la faţa locului, a adăugat Stark.

Julia Sibilla, de la baza militară americană de la Novo Selo, spune că liderii militari români şi bulgari, dar şi civilii au fost extrem de primitori cu soldaţii americani.

La rândul său, colonelul Eduard Dodu, comandant al bazei constănţene, a spus că „relaţia noastră cu Statele Unite este grozavă”, adăugând că speră că prezenţa americană va fi permanentă şi chiar şi extinsă.

De asemenea, colonelul român este de părere că NATO, împreună cu Statele Unite şi cu ţara noastră, vor continua să amplaseze trupe şi echipamente militare în regiune, deoarece înţeleg ameninţarea, adăugând că resursele suplimentare înseamnă investiţie în viitorul colectiv.

Sursa: ziare.com


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md