01:41:49 17.04.2024
Stiri

După sutele de grădinițe reparate, România va RENOVA și inspectoratele de poliție din R. Moldova!

Social 28.09.2017 13:30 Vizualizări1744 Autor: Ziarul National


După sutele de grădinițe reparate, România va RENOVA și inspectoratele de poliție din R. Moldova!

Cel puțin zece sectoare de poliție din R. Moldova vor fi renovate, până în anul 2020, în cadrul Programului operațional comun România - Republica Moldova 2014-2020, care prevede 2,7 milioane de euro în acest scop.

Astfel, prin intermediul proiectului „Cooperarea regională pentru Prevenirea și Combaterea Criminalității Transfrontaliere România-Moldova”, ai cărui beneficiari sunt Inspectoratul General al Poliției și Inspectoratul General al Poliției de Frontieră din R. Moldova, Inspectoratul General al Poliției Române și cel al Poliției de Frontieră din România, sediile Poliției din stânga Prutului urmează a fi modernizate la standarde europene.

Cele zece sectoare de poliție teritoriale care vor fi renovate până la finele anului 2020 sunt sectorul de poliție din satul Zârnești al IP Cahul, sectorul de poliție din Sarata Nouă al IP Leova, sectorul de poliție din Sărățeni al IP Leova, sectorul de poliție al IP Leova, sectorul de poliție din Citireni al IP Edineț, sectorul de poliție din Bujor al IP Hâncești, sectorul de poliție din Hâncăuți al IP Edineț, sectorul de poliție din Zăbriceni al IP Edineț, sectorul de poliție din Fetești al IP Edineț, și sectorul de poliție din Costești al IP Râșcani.

De asemenea, proiectul prevede și construirea unui bloc pentru trei direcții ale Inspectoratului Național de Investigații.

Bugetul prevăzut pentru Inspectoratul General al Poliției (IGP) este, în cadrul proiectului, de 2,7 milioane de euro, 2,5 milioane dintre care vor fi alocate lucrărilor de renovare și construire a sediilor, iar 200 de mii de euro - pentru instruirea polițiștilor.

Potrivit IGP, acest ajutor va permite Poliției din R. Moldova să fie „mai aproape de cetățeni” și va putea oferi „ajutor oricând este necesar” pentru a asigura securitatea în localitățile republicii.

Menționăm că România a mai alocat R. Moldova 26 de milioane de euro pentru renovarea a 933 de grădinție, dar și alte ajutoare financiare pentru reparația unor obiective culturale importante din stânga Prutului.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md