Codreanu le sugerează lui Dragnea și Iohannis să-l întrebe pe Candu cum poate vorbi de integrare europeană, păstrând moștenirea sovietică

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Liderului PSD, partid aflat la guvernare în România, Liviu Dragnea, cât și președintelui, Klaus Iohannis, ar trebui să-l întrebe pe speakerul, Andrian Candu, care se află în aceste zile la Bucureşti, de ce a refuzat să susțină modificarea Constituției Republicii Moldova, astfel ca limba română să devină oficială în ţara noastră. Inițiativa vine din partea deputatului Constantin Codreanu.

În opinia lui Codreanu, Candu nu are dreptul să vorbească de integrare europeană, de valori europene, în contextul în care se păstrează în continuare moștenirea sovietică.

„Dragnea și Iohannis ar fi trebuit să îl întrebe pe Candu de ce Partidul Democrat din Moldova pe care îl reprezintă, controlat de nașul acestuia, Vlad Plahotniuc, a refuzat să susțină recent lansata inițiativă de modificare a Constituției Republicii Moldova care presupune renunțarea la teza stalinistă de „limbă moldovenească”. Nu poți vorbi de integrare europeană, de valori europene și să păstrezi în continuare moștenirea sovietică. Invocarea deciziei Curții Constituționale nu este suficientă. Orice dezbatere cu alți actori internaționali privind caracterul aberant al utilizării sintagmei „limbă moldovenească” aduce în prim-plan ca și contraargument rușinosul articol 13 din Constituția Republicii Moldova”, spune deputatului Constantin Codreanu.

Constantin Codreanu adaugă faptul că speakerul se află la București în contextul în care România a alocat Republicii Moldova, la începutul acestei săptămâni, cea de-a treia tranșă de 40 de milioane de euro din împrumutul total de 150 de milioane de euro, aprobat la finele anului 2015.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...