(video) Stările lor afective sună în ritmuri de metalcore. Cunoaște „The Ornery Nova” – trupa care aduce un suflu nou în muzica autohtonă

The Ornery Nova – Main

„Un nou capitol” a început în viața a patru tineri din Chișinău. Aceștia și-au luat soarta în propriile mâini și au decis să se afirme prin intermediul muzicii. Despre trupa metalcore „The Ornery Nova”, care încearcă să aducă pe piața muzicală din Moldova un suflu original, aflați în interviul de mai jos.

„A new chapter” – titlu care a generat schimbări semnificative

Lumea muzicală este una aparte, iar din moment ce Chișinăul nu este un oraș foarte mare, toți cei care fac parte din acest cerc, se cunosc între ei. Istoria „The Ornery Nova” a început în vara anului 2016, deși inițiativa de a plămădi o trupă a încolțit de mai mult timp. „Ideea de a crea un colectiv vine de la chitariștii trupei, Serghei Retrovschii și Mihai Balica”, dar acțiuni concrete în această direcție au fost întreprinse mai târziu. Acum un an, când s-au alăturat echipei Cristian Ştirban (voce) şi Valentin Marcenco (bass), a luat naștere trupa.

„Fiecare dintre noi activează în domeniul muzical deja de mult timp”, iar la formarea colectivului a contribuit probabil destinul, deoarece băieții deși se cunoșteau,  ideea de a crea un tot întreg a dat roade abia în vara anului trecut.

Tinerii au lansat o piesă împreună, iar acum lucrează intens la materialele care vor constitui un album. Prima înregistrare a fost o încercare pentru membrii trupei. „Pentru noi,  „A New Chapter” este posibilitatea de a spune lumii despre existența proiectului „The Ornery Nova”. A fost un moment foarte emoționant, o mare responsabilitate, pentru că nu știam la ce reacție din partea oamenilor ne putem aștepta.”A New Chapter (Single Cover)

Publicul a apreciat eforturile tinerilor, iar la acum „A New Chapter” are aproximativ 2.000 de vizualizări pe Youtube și multe comentarii de susținere din partea celor care apreciază metalcore-ul. Montajul și efectele în videoclip au fost făcute de membrii trupei, iar rezultatul obținut a întrecut așteptările.

 

„The Ornery Nova” – denumire inspirată din cosmos

Apropierea de vid, absența cadranelor de timp și aspirațiile la o lume perfectă  – tematica cosmică persistă în tot ceea ce ține de trupă. „The Ornery Nova” – relevă antipatia oamenilor față de tot ce iese din tiparele obișnuite. „Mult ne-am gândit la denumire, dar tot ce e genial, e simplu. A apărut spontan și ne-a plăcut cum sună, precum și subsensul pe care îl are, prin urmare decizia de a păstra această denumire a fost unanimă.”

„Muzica este un mod de viață, o modalitate de a evada din mizeria cotidiană, o expresie sinceră a realității prin prisma propriilor sentimente”, iar stările lor afective sună în ritmuri dure de meltalcore. Piesele pe care urmează să le lanseze „The Ornery Nova” sunt rezultatul unei munci de echipă. „Fiecare dintre noi se implică în activitatea grupului, părerile și ideile sunt mereu procesate colectiv.”

 

Dacă vrei să faci muzică în Moldova trebuie să contezi doar pe forțele proprii

 

Cultura în Republica Moldova nu este apreciată la nivelul corespunzător, tinerii nu au susținere din partea statului, iar platforme care i-ar promova sunt insuficiente”, spun membrii trupei. În pofida faptului că există mai multe proiecte prin care își pot crea o vizibilitate, membrii „The Ornery Nova” susțin că acestea nu sunt la nivelul așteptărilor sale și nu doresc să se implice în ele.

În genul nostru muzical putem conta doar pe eforturile proprii. Actualmente, unica metodă de promovare sunt rețele de socializare (Facebook, Instagram, YouTube, Twiter ș.a.).” Când este vorba despre obstacolele pe care trebuie să le depășească o trupă nouă, tinerii recunosc dacă ar face o listă, aceasta ar fi interminabilă, iar primul punct indubitabil ar fi lipsa resurselor financiare.Sequence 2.00_01_50_18.Still001

„The Ornery Nova” – tineri ambițioși și foarte muncitori, pe care muzica îi absoarbe totalmente. Membrii trupei spun că nu mai au timp și pentru altceva pe lângă activitățile legate de muzică, deoarece un produs de calitate, necesită mult efort și dedicație. „La momentul actual ne pregătim pentru înregistrarea noului material, după care desigur vom concerta. Dorim foarte mult să împărtășim energia pieselor cu publicul.”

Urmăriți The Ornery Nova pe facebook, instagram, twitter și bandcamp.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente