/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Un gimnaziu din Orhei va achita 12.000 de lei unei mame pentru că diriginta i-a umilit fiica

missing
28 septembrie 2017, ora 13:07

La începutul anului trecut, mama elevei a pornit un proces de judecată în care a cerut stabilirea violării mai multor drepturi ale copilului său. Reclamanta a declarat că fiica sa a fost supusă mai multor abuzuri de către diriginta clasei. Printre altele, eleva ar fi fost lovită, dar și umilită în fața întregii clase.

Direcția Generală Educație Orhei a stabilit că elevei i s-a dat o notă joasă, atunci când fata nici nu se afla la școală. Totodată, Serviciul de asistență psihopedagogică Orhei, care a evaluat-o pe elevă timp de o săptămână, a stabilit că minora avea semne specifice copiilor victime sau martori ai abuzului. Ulterior, eleva s-a transferat la o altă instituție de învățământ din Orhei.

Pretenţiile parintelui-reclamant au fost parţial satisfăcute de instanţă, în timp ce directoarea gimnaziului a respins acuzațiile. Instanţa a considerat că acuzațiile de violență fizică nu au fost probate, inclusiv de aceea că, potrivit Direcției Educație, alţi elevi din aceeaşi clasă nu au expus vreun caz de violență fizică sau verbală din partea profesorilor. A fost respins şi argumentul reclamantei privind discriminarea și hărțuirea copilului minor.

Mama elevei a cerut prejudiciu moral în mărime de 50 de mii de lei, acoperirea cheltuielilor de asistență juridică – 9000 de lei și prejudiciu material – peste 3000 de lei. Instanța a dispus încasarea din contul gimnaziului „Mihail Eminescu” a 8000 lei drept prejudiciu moral și a 4000 – pentru cheltuieli de asistență juridică.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram