„Călăul şi-a chemat victimele să discute despre viaţa lor „prosperă”. Probabil, mafiotul întregii Moldove, a încercat să explice oamenilor în etate de ce după 8 ani, în care Plahotniuc nicio zi nu a lipsit de la guvernare, peste jumătate de milion de pensionari primesc pensiile sub minimul de existenţă de 1566 de lei. Apropo, această întrevedere ar fi mult mai interesantă pentru pensionari, dacă ar fi fost convocată în biroul personal al lui Plahotniuc de la GBC, acolo unde se află un acvariu cu un rechin. Recent noi am aflat că vicepreşedintele Internaţionalei Socialiste cheltuie anual sume care depăşesc 50 de mii de pensii minime ale moldovenilor pentru înălbirea imaginii sale în străinătate şi promovarea sistemului uninominal. Pentru bătrânii noştri, cred eu, era interesant să afle câte pensii consumă zilnic peştele preferat al „prietenului tuturor pensionarilor”, a declarat Alexandru Slusari.

„Poate Plahotniuc a vrut să găsească în cadrul întâlnirii măcar un singur pensionar la care pensia a fost majorată cu 37%, aşa cum a minţit prim-ministrul lui de buzunar. Posibil că beneficiarul principal al furtului miliardelor a promis că în scurt timp îl va scutura pe vasalul lui, Shor, şi acesta va mai deschide pe banii furaţi încă câteva magazine sociale pentru oamenii vârstnici, care vor fi în continuare umiliţi, stând în rânduri sufocante după pâine ieftină”, a adăugat vicepreşedintele Platformei DA.

După această întrevedere, Plahotniuc a postat un comentariu pe pagina sa de Facebook, în care a scris că „bătrâneţea nu este o sentinţă”.

„Este fraza banală scrisă de Al Capone din Grozeşti după întrevederea cu oamenii în etate. Ba da. În ţara lui Plahotniuc 80% de pensionari nu pot supravieţui fără sprijinul rudelor. Iar marea majoritate a bătrânilor este nevoită, în loc de odihna meritată, să lucreze sau să crească nepoţii, părinţii cărora sunt alungaţi de guvernare în cautarea unei munci remunerate decent. Aşadar, în Moldova actualmente Plahotniuc şi clanul lui reprezintă cea mai dură sentinţă pentru pensionarii condamnaţi la detenţie pe viaţă în sărăcie lucie”, a încheiat Alexandru Slusari.