Patriarhul Kirill I al Moscovei vine la Bucureşti în octombrie

Patriarhul Kirill I al Rusiei, conducătorul Bisericii Ortodoxe Ruse, va face o vizită oficială la Bucureşti, cel mai probabil în jurul datei de 27 octombrie, a declarat, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

Conducătorul Bisericii Ortodoxe Ruse ar urma să participe la ceremoniile organizate cu ocazia împlinirii a zece ani de la întronizarea Patriarhului Daniel, dar şi la sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureştiului.

“Patriarhul Chiril şi-a exprimat disponibilitatea de a accepta invitaţia de a veni la Bucureşti împreună cu ceilalţi Întâistătători ai altor biserici ortodoxe din fostele ţări comuniste. Au fost invitaţi în contextul Anului Comemorativ dedicat apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului şi al aniversării a 10 ani de patriarhat ai Preafericitului Părinte Daniel”, a declarat Vasile Bănescu.

Conform unui anunţ al Patriarhiei Române, ceremoniile organizate la împlinirea a zece ani de când Preafericitulul Daniel este patriarh vor avea trei momente, unul dintre acestea, o slujbă de Te Deum programată să aibă loc în 28 octombrie, la ora 9:30, la Catedrala Patriarhală, urmând să se desfăşoare „în prezenţa membrilor Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române şi a unor ierarhi ortodocşi din străinătate.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.