17:30:46 24.04.2024
Stiri

Oficial american: China va deveni cea mai mare AMENINŢARE pentru SUA până în 2025

Știri 28.09.2017 12:20 Vizualizări1464 Autor: Ziarul National


Oficial american: China va deveni cea mai mare AMENINŢARE pentru SUA până în 2025 Sursa: mediafax.ro

Generalul Joseph Dunford a afirmat, miercuri, în faţa Congresului american că, cel mai probabil, China va deveni cea mai mare ameninţare militară pentru Statele Unite în următorul deceniu, informează CNN.

„Probabil, China va reprezenta cea mai mare ameninţare la adresa ţării noastre până în 2025, a afirmat Dunford în faţa Comisiei pentru Forţe Armate din Senatul SUA, cu ocazia audierilor pentru reconfirmarea generalului în funcţia de şef al Statului Major.

În 2015, în faţa aceleiaşi comisii, Dunford identifica Rusia drept principala ameninţare militară pentru SUA, urmată de China şi de Coreea de Nord. Cu toate acestea, Dunford a profitat de ocazie pentru a reorganiza lista de preocupări legate de securitatea naţională. Generalul american a precizat că, în prezent, Coreea de Nord reprezintă cea mai mare ameninţare, din cauza necesităţii urgente de a contracara programele balistice şi nucleare ale Phenianului.

Generalul Dunford a mai declarat că, per total, Rusia reprezintă în mod general cea mai mare ameninţare pentru SUA, ţinând cont de capabilităţile militare ale Moscovei.

„Dacă privim înspre 2025 şi ne uităm la situaţia economică şi demografică, sunt de părere că China va deveni cea mai mare ameninţare la adresa ţării noastre. China se concentrează pe limitarea capacităţii noastre de a proiecta putere în zona Pacificului şi încearcă să ne slăbească alianţele din regiune”, a mai afirmat Dunford.

Generalul american a mai precizat că liderii de la Beijing şi-au asumat angajamentul de a creşte cheltuielile militare, iar modernizarea militară a Chinei va degrada avantajele tehnologiei americane.

Sursa: mediafax.ro


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md