Fondatorul revistei Playboy a murit la 91 de ani Curiozități despre stilul său de viață

Fondatorul revistei Playboy, Hugh Hefner, susținător al mișcării pentru libertate sexuală din anii ’60, a murit miercuri seară la 91 de ani în vila sa Playboy Mansion din Los Angeles, potrivit unui anunț postat de revista sa pe Twitter și citat de agențiile EFE și AFP.

„Life is too short to be living somebody else ‘s dream („Viața e prea scurtă ca să trăiești visul altcuiva”). Cu aceste cuvinte, scrise sub portretul lui Hefner, celebru pentru halatul său de interior din satin roșu, revista a marcat trecerea sa în neființă.

#1. Născut la Chicago în 1926, Hefner a fondat revista erotică Playboy în 1953, după ce conducerea publicației Esquire a refuzat să-i mărească salariul cu cinci dolari. El a avut la dispoziție doar o fotografie nud a actriței Marilyn Monroe, suma de 600 de dolari obținută după ce și-a amanetat mobila și susținerea financiară a familiei, scrie Reuters.

playboy

#2. Lansată cu o investiție inițială de 8.000 de dolari, revista Playboy a devenit unul dintre cele mai cunoscute imperii editoriale din lume. Hefner a publicat în paginile acesteia editoriale în care milita pentru dreptul la libertatea de exprimare și alte drepturi civile.

#3. El a înființat primul Playboy Club în Chicago, în 1960. Au urmat zeci de alte cluburi asemănătoare unde veneau cei mai cunoscuți artiști ai momentului precum Sammy Davis Jr. sau Sonny & Cher. Au fost fost înființate cluburi chiar și în Japonia sau Jamaica. La finele anilor 1980, au început să se închidă din cauza costurilor mari de întreținere.

Mandatory Credit: Photo by James Fortune/REX/Shutterstock (803112cx) Hugh Hefner and Playmates at the Playboy Club, Various
Mandatory Credit: Photo by James Fortune/REX/Shutterstock (803112cx)
Hugh Hefner and Playmates at the Playboy Club,
Various

#4. În 1985, Hefner a suferit un atac cerebral care l-a lăsat paralizat parțial și în imposibilitatea de a vorbi. S-a recuperat în totalitate. De pe domeniul său Holmby Hills, de 2,5 hectare, din Los Angeles, Hefner monitoriza cu atenție activitatea revistei. El dădea aprobarea pentru afiș, desene sau direcția editorială.

#5. Hefner a dorit să fie înmormântat lângă Marilyn Monroe, în Los Angeles.

#6. Se pare că Hefner bea 36 de sticle de Pepsi pe zi, conform Reuters.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente