Cele mai mustoase evenimente la care poți să mergi de „Ziua Vinului”, sâmbătă, 7 octombrie

1-116-1140×759

De „Ziua Vinului”, ai atâtea motive să ieși din casă și să petreci timpul distractiv. E toamnă, ai două zile de weekend, toate vinăriile au pregătit atâtea surprize ca tu să te simți bine, ai ocazia să deguști cele mai noi tipuri de vinuri în compania prietenilor și, bineînțeles, să-i susții și să-i cunoști pe producătorii autohtoni. Dacă încă nu ai decis ce vrei să faci în această zi, noi îți oferim mai multe recomandări de evenimente.

# Ziua Naţională a Vinului în PMAN

Ziua Națională a Vinului, cea mai mare sărbătoare a tradițiilor, ajunsă la cea de-a 16-a ediție, se va desfășura în acest an pe 7-8 octombrie, în Piața Marii Adunări Naționale. Ziua Națională a Vinului va întruni 43 de producători autohtoni de vinuri din Regiunile cu Indicație Geografică Protejată și se va desfășura sub genericul „Păstrăm legenda vie”. Timp de două zile, în inima capitalei vor fi amenajate standuri expoziționale ale producătorilor de vin, târgul meșterilor populari, Școala Vinului, Teatrul Gastronomic, un nou stand dedicat consumului moderat, o zonă dedicată alimentației publice și o scenă impunătoare. Detalii, aici.

# Ziua Vinului la Asconi Winery

Vinăria din satul Puhoi, Ialoveni va organiza, pe 7 și 8 octombrie, două zile de degustări de vinuri, must și tulburel, bucate tradiționale moldovenești, folclor și ateliere artizanale. Prețul biletului este 150 lei, valabil 1 zi și include: promenadă prin vinărie, degustări de vinuri (minim 15 tipuri de vin), degustare de tulburel, must și vin la butoi, aleea meșterilor populari, o sticla de vin Asconi Sol Negru cadou și un voucher de 10% la restaurant. Biletele pot fi procurate la Asconi, Wine.md sau Carpe Diem și pe loc la intrare. Mai multe detalii, aici.

# Ziua Vinului la Mileștii Mici

Pe 7 octombrie, ridicăm sus paharele și savurăm cea mai grandioasă sărbătoare a vinului moldovenesc, într-o ambianță degajată, alături de cei mai dragi oameni. În program: degustarea a 6 vinuri cu IGP „Codru” din seria nouă, lansate cu ocazia Zilei Vinului, excursie la cea mai mare colecție de vinuri din lume, gustări tradiționale și europene, târg de artizanat, veselii pentru copii, master-class-uri pentru copii și adulți, jocuri de vin, concert incendiar alături de Ion PaladiRadu Dolgan cu hiturile formației „Noroc”, Zinaida Julea şi Vali Boghean. Tot ce vrei să știi despre eveniment, găsești pe pagina de facebook. 

# Noaptea Vinului la Castel Mimi

Castel Mimi va primi oaspeți, pe 7 – 8 octombrie, între 11.00 și 18.00, iar noaptea dintre sâmbătă și duminică (între orele 20.00 – 03.00) va organiza, în premieră, o Noapte a Vinului. Prețul unui bilet pentru Ziua Vinului: 300 lei, include excursie pe teritoriul Castelului, degustare de 3 vinuri, must nelimitat și fotografie printată gratuit pe loc. Muzică de clasă și show la havuz. Pe teritoriul Castelului va fi amenajat un Street Food Court. De asemenea, în program: degustare profesionistă de pahare Riedel 4 vinuri (programare prealabilă) – 150 lei/persoana și  Atelier pentru copii și maturi “Pictează-ți vinul” – 150 lei/persoana. Alte detalii despre program, găsiți pe pagina evenimentului.

# Festivalul Vinului la Château Vartely

Chateau Vartely oferă, în zilele de 7 și 8 octombrie, un pachet turistic all inclusive la preț promoțional ce include: excursie prin vinărie, carne și legume la grătar, struguri și mere, degustare nelimitată de vinuri & muzică. Pe teritoriul vinăriei va fi amenajată o zona pentru fotografii, iar pentru cei mici vor fi organizate distracţii ghidate și monitorizate de animatori. Biletele pot fi procurate:pe iticket.md, la oficiul central din Chișinău, str. Mihai Viteazul, 11, et. 4, of. 401 sau la Complexul Château Vartely în Orhei. Copiii până la 7 ani se bucură de intrarea gratuită. Pentru copiii cu vârsta curpinsă între 8-14 ani se achită 210 lei. Detalii, aici. 

# Ziua Vinului la Vinăria Brănești

Vinăria Brănești a anunțat următoarele oferte de Ziua Vinului:
Nr. 1 Excursie prin beciurile Vinăriei Brănești – 100 lei
Nr. 2 Tur prin Complexul turistic „Epoca de piatră” – 100 lei
Nr. 3 Excursie prin beciurile Vinăriei Brănești + Tur prin Complexul turistic „Epoca de piatră” – 150 lei
Nr. 4* Excursie prin beciurile Vinăriei Brănești + Tur prin Complexul turistic „Epoca de piatră” + degustare de vin în restaurantul complexului (3 vinuri) + gustări + apă plată – 300 lei
Nr. 5* Excursie prin beciurile Vinăriei Brănești + Tur prin Complexul turistic „Epoca de piatră” + degustare de vin în restaurantul complexului (3 vinuri) + gustări + prânz (Meniu: plăcinte, mămăligă, friptură, brânză, smântână) + apă plată – 450 lei. Mai multe despre eveniment, aici. 

# Ziua Națională a Vinului la Château Purcari

Chateau Purcari a anunțat că va primi oaspeți, în ambele zile ale evenimentului, pe 7-8 octombrie, iar programul festiv include:
– Excursie;
– Degustare de vinuri;
– Muzică live și interpreți de muzică ușoară;
– Activități culturale ( meșteșugărit, masterclass, sport);
– Prețuri speciale la vinuri și alte surprize plăcute.

Prețul de participare – 100 lei / persoană.  Transportul este inclus în preț. Detalii, aici.

# Ziua Vinului La Chateau Cojușna

Întreprinderea a elaborat un pachet special pentru doritorii de a petrece Ziua Vinului aici:

– transport tur-retur (Chisinau- Cojusna- Chisinau)
– excursie- vizitarea complexului turistic Chateau Cojusna
– degustare a 3 vinuri (alb+ rose+ roșu),
– gustări( nuci, stafide, crachere)
Preț pachet – 120 lei/pers

Pe teritoriul vinăriei vor fi amplasate unități de comerț, unde veți putea procura gustări, racoritoare. Detalii, pe facebook.

#

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente