„Cum poate conduce o femeie cu un sfert de creier”? De ce nu aveau voie sauditele să șofeze

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Dispare o restricţie care spune multe despre drepturile femeilor din Arabia Saudită. După lungi consultări, regele Salman a decis că sauditele pot să şofeze, în ciuda opoziției, în special din partea clericilor. Iată câteva din opiniile celor care erau siguri că femeile saudite nu au ce căuta la volan.

Dr. Saleh Al-Saadoon, istoric saudit: Când o femeie conduce o maşină, mintea ei e preocupată şi, când stă jos pentru mult timp, pelvisul ei sare din cauza trepidaţiilor din maşină, iar aceste trepidaţii pun presiune pe ovare. În America, Franţa sau în Europa, femeile nu fac doi sau trei copii din cauza planificării familiale – nu! Motivul sunt problemele de la ovare. Aceasta e concluzia la care am ajuns, conform Digi24.

*

Saleh Al-Lohaidan, cleric saudit: Dacă o femeie conduce dintr-un oraş în altul şi maşina ei se strică pe drum, ce se alege de ea?

Reporter: Femeile conduc în America, în Europa, în lumea arabă.

Saleh Al-Lohaidan, cleric saudit: Lor nu le pasă dacă sunt violate pe marginea drumului, dar nouă – da.

Reporter: Staţi puţin! Cine v-a spus că lor nu le pasă dacă sunt violate pe marginea drumului?

Saleh Al-Lohaidan, cleric saudit: Nu e o problemă pentru ele, dincolo de problema de moral.

*

Saad al-Hijri , cleric saudit: Nu e creierul femeii inferior celui al bărbatului? Este. Şi nu e nicio problemă, câtă vreme femeia e un bun musulman. Cum ar putea o femeie să aibă permis de conducere, dacă are doar jumătate de creier?! Şi când femeia merge la cumpărături, mai pierde jumătate din jumătatea de creier! Cât creier mai rămâne? Nu se poate să aibă permis de conducere cu un sfert de creier!


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...