Principală  —  Ştiri  —  Social   —   (doc) Guvernul a aprobat o…

(doc) Guvernul a aprobat o Hotărâre cu privire la organizarea și desfășurarea activității în domeniul jocurilor de noroc

Azi, Guvernul a aprobat o Hotărâre ce vizează regulamentul-tip  cu privire la organizarea și desfășurarea activității în domeniul jocurilor de noroc (întreținerea cazinourilor). Aceasta face referire inclusiv la condițiile de plată a câștigurilor,  la drepturile, obligaţiile organizatorului jocului de noroc, la interdicțiile aplicate acestuia, precum și la impozitarea activităţii şi ţinerea evidenţei contabile în domeniul jocurilor de noroc. 

Astfel, documentul prevede că întreținerea cazinoului este o activitate supusă licenţierii, desfăşurată în săli special amenajate cu mijloace de joc de bază (mese de joc, roata ruletei americane etc.), mijloace de joc auxiliare (cărţi de joc, bile, zaruri etc.) şi mijloace de joc specifice (fise, jetoane, impulsuri etc.), cu participarea directă a jucătorilor şi în prezenţa fizică a lor. Totodată, exploatarea automatelor de joc în cazinou se realizează exclusiv de Loteria Națională a Moldovei.

La începutul programului de lucru al cazinoului, suma de asigurare a câștigurilor trebuie să constituie echivalentul sumei de 2000 de euro pentru fiecare masă de joc cu cărţi sau zaruri şi de 3000 de euro – pentru fiecare ruletă. Sumele vor fi calculate la cursul oficial de schimb valutar al zilei stabilit de Banca Națională a Moldovei. Câștigul poate fi eliberat numai persoanei care prezintă mijloacele de joc specifice care îl  atestă.