/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ CCA a refuzat pentru a doua oară cererea de cesionare a licenței de emisie TV8

missing
27 septembrie 2017, ora 19:14

Din cauza piedicilor puse de CCA, postul de televiziune „TV8”, fostul „TV7”, a rămas încă în proprietatea „Analitic Media Grup” SRL. Pentru ca TV8 să treacă în posesia Asociației „Media Alternativa”, pentru a putea beneficia de granturi externe, este necesar ca CCA sa aprobe cesionarea licenței. Astăzi, însă, membrii CCA au blocat din nou procedura. Autoritatea regulatorie invocă o pretinsa datorie a postului nostru de televiziune fata de o asociație de protecție a drepturilor de autor. Un argument fals – se apără administrația TV8.

„Au fost prezentate toate actele. Nu sunt motive legale pentru a refuza. Toate trimiterile dvs nu pot fi impediment în procesul de cesionare,” susține avocatul Victor Panțîru

Eu vreau să știu un singur lucru, dacă din partea la „Content media” și din partea celeilalte companii există o scrisoare, precum ei nu ar permite ca să se efectueze cesionarea asta. Ele nu sunt, aveți doar încheierile și licitațiile și gata”, a menționat Cristina Guțu

„Noi vom fi, probabil, primul post care, din societate privată, se va transforma în societate nonprofit. Și eu cred că asemenea cazuri, exemple trebuie susținute. Un post de televiziune care este guvernat de o asociație obștească, un consiliu de observatori cu oameni renumiți în acest consiliu, are mai multe șanse să fie un post de televiziune independent, care nu va deservi interese politice”, președinta Asociației obștești „Media Alternativa”.

„Nu vă transformați CCA-ul într-o curte de arbitraj economică. Dacă vor exista potențiale procese de judecată, ele vor fi între această companie și aceasta. CCA-ul trebuie să respecte litera legii”, susține Petru Macovei, Directorul Executiv al Asociației Presei Independente.

Propunerea de a amâna examinarea chestiunii legate de cesionarea licenței TV8 a fost susținută de 6 membri ai CCA. Doar Olga Guțuțui a susținut cesionarea. Ea a menționat că blocajul instituit de CCA este în măsură să stopeze activitatea unei televiziuni, una care aduce pe piață produse europene.

„Este pentru prima data din activitatea mea la CCA, când o cerere de cesiune este tratată în felul acesta. Mă miră faptul că în momentul în care vine un grant, o susținere din parte UE pentru un proiect media și să contribuie la dezvoltarea pieșei. Nu am văzut cereri prin care să se solicite restrângerea acestei cereri de cesiune, eu voi susține această cesiune”, a menționat în cadrul ședinței Olga Guțuțui, membru CCA.

„Propunerea mea este exact ca în cazul precedent cum a existat și a amâna cererea până vom avea o claritate și când zic claritate, mă refer la pronunțarea unei decizii judecătorești definitive”, a menționat Dumitru Vicol, Președintele CCA.

La baza deciziei adoptate astăzi de membrii CCA a stat solicitarea companiei „Content Media” ca examinarea chestiunii să fie amânată până la soluționarea litigiului existent între aceasta și „Analitic Media Grup”.

Este un litigiu cu o sumă foarte mare. Compania a asigurat că până la sfârșitul acestui an va plăti datoria. Pentru noi însă nu e suficientă această scrisoare de garanție”, a declarat reprezentantul companiei.

Potrivit avocatului TV8, CCA pune bețe în roate invocând o datorie, care constituie un litigiu economic.

Este lipsită de logică suspendarea în luarea unei decizii pe motiv că există niște datorii, în momentul în care s-a pornit un proces care ar trebui să genereze finațe, inclusiv pentru a acoperi și acele datorii”, menționează avocatul Victor Panțîru.

Potrivit reprezentanților Asociației Presei Independente, CCA inventează motive pentru a respinge transferul de la o companie către o asociație neguvernamentală”,

„Asta demonstrează foarte clar că CCA-ul din RM este dirijat de către politicienii care nu au interesul post independent în plus. Ei vor să controleze în continuare mass-media.00.42 MUSCA 01.51 CCA a încălcat litera legii. Ei aveau 15 zile la dispoziție ca să asigure acest transfer și ei nu au făcut. Ce au invocat ei. Sunt niște science-fiction de fapt, niște chestii inventate”, a adăugat Directorul Executiv al Asociației Presei Independente.

Astăzi, la ora 21.30, acest subiect va fi dezbătut în cadrul emisiunii „Politica” cu Natalia Morari.

Reamintim că anterior, cu vot unanim, membrii CCA au decis amânarea, în cadrul ședinței din 4 septembrie, a cererii de cesionare a licenței de la Analitic Media Grup către Asociația Obștească „Media Alternativă”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram