Man Kaur, câştigătoarea titlului la 100 de metri în categoria centenari în cadrul Campionatul mondial pentru seniori desfăşurat în aprilie la Auckland, se antrenează de mult timp pentru a participa la competiţia de la Rugao, în estul Chinei.

''Am fost foarte dezamăgită când mi-a fost respinsă viza'', a relatat aceasta pentru AFP. ''Ne-am întors mereu învingători şi eram încrezători că vom câştiga şi de data aceasta.''

''Nu este însă o tragedie. Voi continua să mă antrenez şi sunt nerăbdătoare să particip şi la alte evenimente'', a mai spus sportiva.

Kaur, care a început atletismul la vârsta de 93 de ani, trebuia să participe la Rugao la cursele de 100 şi de 200 de metri, precum şi la competiţia de aruncarea greutăţii şi la cea de aruncarea suliţei.

''Am călătorit peste tot în lume — Marea Britanie, Statele Unite, Noua Zeelandă — şi nicăieri nu ni s-a refuzat viza'', a declarat Gurdev Singh, fiul în vârstă de 79 de ani al sportivei.

''Ce fel de probleme ar putea crea în China două persoane de 101, respectiv 79 de ani?'', a adăugat acesta.

Man Kaur, supranumită ''miracolul de la Chandigarh'', după numele oraşului din nordul Indiei de unde provine, este una dintre persoanele nominalizate la prestigioasele premii sportive Laureus, în categoria ''Cea mai bună realizare sportivă a anului''.

În aprilie, a terminat cursa de 100 de metri într-un minut şi 14 secunde, cu 64 de secunde mai mult decât recordul mondial al jamaicanului Usain Bolt.