„Referendumul nu are nimic în comun cu activitatea primarului, ci este o decizie politică pentru a răsturna votul cetăţenilor. Acest referendum parcă a fost stopat şi au apărut dosarele penale. Desfăşurarea referendumului şi aceste două dosare ilegale sunt o dovadă în plus că este un dosar politic împotriva primarului general. Dacă să ne amintim de dosarului lui Chirinciuc şi plecarea unor deputaţi, atunci înţelegem că este vorba de PL. Nu le convin oligarhilor care deţin puterea - binomul Plahotniuc-Dodon”, a declarat liderul PL, Mihai Ghimpu.

Totodată, liderul PL a spus că hotărârea Comisiei Electorale Centrale privind organizarea plebiscitului este ilegală.

„Decizia CEC privind organizarea referendumului pe 19 noiembrie este vădit ilegală şi o dovadă în plus că este un dosar politic. Este încălcat Codul electoral”, a afirmat Ghimpu.

„Acest referendum va fi declarat valabil dacă rata de participare va fi de 200 de mii de persoane, de aceea îndemnăm cetăţenii să nu ia parte la referendum, astfel acesta nu va fi validat”, a mai spus acesta.

Precizăm că referendumul de demitere a primarului capitalei, Dorin Chirtoacă, va avea loc pe 19 noiembrie. Decizia a fost aprobată de către membrii Comisiei Electorale Centrale. Ieri, CEC a stabilit cheltuielile pentru exerciţiu, anunţând că pentru desfăşurarea plebiscitului vor fi cheltuiţi aproximativ 9 milioane de lei.