Ultima oră

Rex Tillerson, vizită fulger la Beijing: Secretarul de stat american merge în China să pregătească ‘denuclearizarea Peninsulei Coreene’

În cursul vizitei întreprinse de joi până duminică la Beijing, a doua de la instalarea în funcţie a administraţiei Donald Trump la începutul anului, şeful diplomaţiei de la Washington se va întâlni cu mai mulţi oficiali chinezi cu rang înalt, a declarat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Heather Nauert.

El va discuta despre "denuclearizarea Peninsulei Coreene", dar şi despre comerţ şi investiţii, a adăugat ea în faţa presei la Washington. Deplasarea mai urmăreşte să pregătească prima vizită în China a preşedintelui american, prevăzută în noiembrie în cadrul unui turneu care mai include Japonia şi Coreea de Sud.

În timp ce administraţia Trump a acuzat public China în ultimele luni că nu face suficiente presiuni asupra Coreii de Nord pentru ca aceasta să abandoneze ambiţiile sale nucleare, tonul pare să se fi temperat recent.

Salutând unele "progrese", purtătoarea de cuvânt a apreciat că Beijingul "a făcut paşi uriaşi în direcţia bună", în special votând sancţiunile decise de Consiliul de Securitate al ONU, anunță Agerpres.

Donald Trump a "aplaudat" marţi Beijingul, pentru a doua oară în mai puţin de o săptămână, deoarece, după cum a afirmat, "a întrerupt orice legătură bancară" cu Phenianul, ceva "de neînchipuit în urmă cu două luni".

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *