Radiografia unei adunări de părinți cu scandal. Confesiunile unei mămici care a refuzat să plătească taxe informale

mamaindicollage

În cadrul colectărilor de taxe informale din școli, părinții sunt cei care fac presiune pe alți părinții care își pot permite mai puțin. O mămică explică pas cu pas istoria unui scandal întâmplat recent la școala unde învață copilul său.

Anterior v-am povestit cazurile când un tătic a refuzat să plătească taxe informale, și o mămica care i-a urmat exemplul

Iată ce spune mămica:

„#1. La adunarea de părinți, s-a spus că sunt probleme cu xeroxul, pentru că la tot pasul sunt fișe și teste, și cum nu e xerox funcționabil în școală (este unul la direcție ce nu funcționează și trebuie reparat, nota mea), profesoara trebuie să piardă mult timp de fiecare dată pentru că xerox-ul e departe de școală și orele și așa ocupă o bună parte din zi.

#2. Părinții au spus, păi hai să luam un xerox în clasa, să fie la îndemână.

#3. Miercuri seara au venit sms-urile de la comitet unde se anunța despre colectare.

#4. Joi dimineața, în hol, s-au grămădit un grup de părinți, și s-au început strigăte între cei pro și cei contra, amenințări cu CNA-ul. Eu am fost în clasă lângă copil, pentru că el nu înțelegea ce se întâmplă și nu am vrut ca să iasă în hol.

mamaindi1

#5. Profesoara nu era prezentă, nu s-a implicat în scandalul cu colectarea. Din moment ce a apărut în clasă, părinții s-au calmat și s-au dus cu chestiile lor.

#6. Vineri a avut loc o adunare de părinți, organizată de părinți, nu de profesoară, de care eu n-am avut idee.

#7. Luni dimineaț a , mama X (contra), mi-a spus că a avut loc adunarea de părinți și nu au fost chemați părinții care sunt contra la colectare. Mama Y: păi pentru ce să mai fiți chemați dacă sunteți contra.

#8. Tot luni am aflat de existenta unui grup pe viber unde s-a discutat tema asta. Mama X, care a facut parte din grup (eu am vazut conversatia mai tirziu), a spus că s-a scris ca parinții care nu vor să dea bani, pot să nu dea, însă copiii lor nu vor primi materiale in rând cu restul.

#9. După masă a avut loc o discuție între profesoară și un grup de mame contra și a spus că toți copiii sunt și vor fi tratați egal, ca toate discuțiile din afara orei de studiu nu vor influența ora.

#10. Marți dimineața, un grup de părinți și-au exprimat nemulțumirea în privința postării, un tata zicând și foarte placuta frază „din cauza la o mioriță pot suferi 30 copii” etc. S-a spus că părinții colectează bani cu drag pentru a îmbunătăți condițiile de studii ale copiilor, ca nu e vorba de corupție, ca statul nu face nimic și părinții fac. Mi s-a spus că pot să nu dau bani dacă nu vreau.

Acestea am avut de spus. Eu sper să se închidă tema asta.”

În comentarii la știrea precedentă pe #diez a apărut și așa o discuție dintre grup de părinți de pe Viber.

parinti1

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente