PCRM, despre „motivele reale” ale reţinerii lui Policinschi: În ultimile luni era presat permanent să treacă la PDM

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Comitetul Central al Particului Comuniştilor îşi exprimă indignarea în legătură cu preşedintele raionului Dubăsari, Grigore Policinschi, ales pe lista PCRM pentru al patrulea mandat. Potrivit formaţiunii comuniste, „motiveele reale” ale reţinerii nu sunt un secret pentru comunişti, în condiţiile în care pe parcursul ultimelor câteva luni Policinschi ar fi fost presat permanent de către reprezentanţii Partidului Democrat cu scopul de a-l determina să treacă la PDM, se arată într-o declaraţie a PCRM.

„Refuzul lui principial de a face acest lucru a şi provocat puterea la aceste acţiuni în privinţa tovarăşului nostru”, se spune în declaraţia Comitetului Central al PCRM.

Vedeţi şi: Preşedintele comunist al raionului Dubăsari, Grigore Policinschi, reţinut pentru fapte de corupţie. Şi-a majorat salariul cu 1.296 lei

PCRM mai susţine că raionul administrat de Grigore Policinschi este o unitate teritorială deosebită, fiind amplasată pe malul stâng al Nistrului, în imediata apropiere de Zona de Securitate, iar „de conducătorul acestui raion, de calităţile lui profesionale şi omeneşti, depinde inclusiv menţinerea stabilităţii şi păcii în această regiune a ţării”. Astfel, Grigore Policinschii a devenit unicul preşedinte de raion din ţară ales de patru ori în această funcţie, fiind şi un om respectat de locuitorii raionului care i-au oferit titlul de „cetăţean emerit”.

„Pentru PDM însă, aceasta nu are nicio însemnătate. Ei vor să intre în posesia circumscripţiei electorale şi să-şi garanteze alegerea deputatului lor, adică un preşedinte de raion ascultător. Pentru aceasta ei vor utiliza toate metodele lor de intimidare şi corupere. Anume aici se rezumă prefăcuta indignare a Partidului socialiştilor în legătură cu reţinerea lui Grigore Policinschi. Ori anume cu voturile socialiştilor a fost adoptată legea privind „sistemul mixt” de alegeri, iar aşa-numitul „preşedinte” Dodon a promulgat-o în termeni record”, se mai spune în declaraţia Comitetului Central al Partidului Comuniştilor care a solicitat eliberarea imediată a preşedintelui raionului Dubăsari şi încetarea anchetării acestuia pentru a nu duce la destabilizarea situaţiei în raion.

Este de menţionat că şi Partidul Socialiştilor din Republica Moldova a reacţionat în legătură cu reţinerea lui Grigore Policinschi, calificând-o drept „un act de intimidare a autorităţilor locale în preajma alegerilor parlamentare”. La fel, PSRM a cerut „eliberarea imediată a lui Grigore Policinschi şi încetarea presiunilor asupra conducătorilor autorităţilor publice locale”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...