SUA încep construcția zidului promis de Trump la granița cu Mexic

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Autoritățile americane au anunțat începerea lucrărilor de construcție a unor prototipuri ale zidului promis de președintele Donald Trump la granița cu Mexic, relatează miercuri DPA și BBC News, citate de Agerpres.

Agenția Vamală și pentru Protecția Frontierelor a informat că a început construirea, în apropiere de San Diego, statul California, a opt prototipuri ale viitorului zid, dintre care patru din beton, iar restul din materiale alternative.

„Strategia noastră multidimensională de a garanta siguranța și securitatea poporului american include bariere, infrastructură, tehnologie și oameni”, a declarat Ronald Vitiello, comisar adjunct al agenției, într-un comunicat.

Prototipurile, ce urmează să fie finalizate în aproximativ 30 de zile, vor avea o înălțime și o lungime de până la 9 metri.

Patru companii au fost alese pentru a construi prototipurile, însă varianta finală va fi, cel mai probabil, o combinație din caracteristicile acestora.

Autoritățile vor avea la dispoziție trei luni pentru a evalua eficacitatea prototipurilor. Fiecare va costa până la 450.000 de dolari și va fi plătit din fonduri federale aprobate deja. Cu toate acestea, nu există un acord cu privire la suma inițială de 1,5 miliarde de dolari pe care președintele Trump a solicitat-o Congresului pentru construirea zidului.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...