Dodon uită cum a schimbat sistemul electoral împreună cu Plahotniuc şi acuză PAS şi PPDA că fac jocul PD, în contextul protestelor

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Şeful statului Igor Dodon acuză partidele de opoziție extraparlamentare, care organizează proteste fiind nemulțumiți de schimbarea sistemului electoral de vot la dorința PD şi PSRM, că fac jocul Partidului Democrat şi le atrage atenția să fie mai consecvenți, deoarece după viitoarele alegeri parlamentare va fi nevoie de o majoritate constituțională, acesta fiind de acord să facă front comun „antioligarhic” cu aceste partide.

În opinia șefului statului, cei care protestează împotriva lui, pentru că ar colabora cu oligarhul Vladimir Plahotniuc, „fac jocul PD”. „Greșelile pe care le fac foștii mei oponenți prezidențiali și unele partide extraparlamentare de opoziție, sunt că ei nu conștientizează că, prin toate acțiunile lor, ei fac jocul guvernării, ei fac jocul PD-ului. Prin tot ceea ce face Maia Sandu, Andrei Năstase”, a spus Dodon într-un interviu pentru Europa Liberă.

„Ei, dacă ar fi puțin mai deștepți, ar trebui să procedeze cu totul altfel, dar ambițiile și rânza asta a lor – ca și la noi la toți – nu le permit, pentru că unica soluție pe viitor, eu am mai menționat, este o majoritate constituțională, fără discuții geopolitice, unde dreapta și stânga sunt împreună. Ei depășesc anumite linii roșii, pe care pe urmă nu poți să le mai întorci înapoi. Urmăriți foarte atent toate declarațiile mele. Pe parcursul ultimului un an, doi ani, trei ani eu nu mi-am permis ceea ce-și permite Andrei Năstase în adresa mea. Eu n-am făcut niciodată același lucru. Eu nu mi-am permis față de Maia Sandu același lucru, pentru că nu este corect, pentru că timpurile se schimbă și ceea ce fac ei acum, prin toate acțiunile pe care le fac, și de aceea nici nu au susținerea populației, pentru că cetățenii intuitiv înțeleg că-i greșită agenda pe care merg ei. Însă ceea ce fac, ei joacă în favoarea Partidului Democrat prin toate acțiunile”, a continuat Dodon.

Președintele mai spune că opoziția bate „mai tare în Dodon, deoarece că se pregătesc de coaliție cu Plahotniuc, după”.

„Eu vă spun ce fac ei. Ei bat mai tare în Dodon în speranța… Dar cu cine pot să facă ei coaliție, Maia Sandu și cu Năstase, dacă bat în Dodon și nu vor cu Dodon să discute? Cu Plahotniuc au să facă. Păi, așa și spuneți că au să vă cheme de undeva din Occident, o să vă pună față în față și o să zică: Ei ce, v-ați jucat până acum, „hvatit” (vă ajunge) și pe urmă o să se primească, știți ca în bancul acela „Мыши кололись, плакали, но продолжали кушать кактус”. Iaca așa o să se primească la Năstase și la Maia Sandu. O să vedeți”, a opinat şeful statului, care se laudă că schimbarea sistemului electoral este inițiativa lui, de acum câţiva ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...