(FOTO) Pacificatorii Armatei Naţionale continuă misiunea în Kosovo

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Militarii din cel de-al şaptelea contingent al Armatei Naţionale, detaşat în operaţiunea de menţinere a păcii KFOR din Kosovo, execută misiuni specifice teatrului de operaţii.

Potrivit comandantului contingentului moldovenesc, locotenent-colonelul Andrei Ţăranu, pacificatorii efectuează zilnic patrulări combinate (pe maşini şi pe jos) şi execută serviciul la posturile de observare din aria de responsabilitate a Grupării de Forţe Multinaţionale Vest (MNBG-W), dislocată în baza italiană „Camp Vilaggio” din localitatea Pech. Totodată, infanteriştii asigură paza şi apărarea obiectelor de importanţă majoră, inclusiv Mănăstirea Decane.

Sursa a menţionat că la rândul lor, geniştii din cadrul contingentului execută misiuni de cercetare şi curăţare de obiecte explozive a terenului din regiunea Muntelui Cviljen, oraşul Prizren.

Contingentul KFOR-7 a fost detaşat în Kosovo la 5 iunie 2017. Acesta este format din 41 de militari, dintre care 33 de infanterişti, șapte genişti şi un ofiţer de stat major.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...