Dodon tună şi fulgeră după ce o jurnalistă rusă care urma să-i ia un interviu a fost întoarsă la Moscova: „Şovinii rusofobi” din birourile guvernamentale pun în pericol întâlnirea cu Putin

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Preşedintele Igor Dodon tună şi fulgeră după ce o jurnalistă rusă care urma să-i ia un interviu ar fi fost oprită să intre în țară la Aeroportul Internațional Chișinău, fiind nevoită să se întoarcă în Rusia prin București.

Dodon acuză autoritățile de acțiuni rusofile, dar nu uită să toarne gaz pe focul unioniştilor.

Într-o reacție pe o reţea de socializare acesta se arată indignat de interdicţia de intrare pe teritoriul ţării pentru jurnalista ziarului „Komsomolskaia prava”, Daria Aslamova, calificând acțiunea drept „un nou pas ostil a Guvernului Moldovei faţă de partenerul nostru strategic – Federaţia Rusă”.

„Şovinii rusofobi din birourile guvernamentale depășesc orice limite. În prezent, pentru fiecare jurnalist din Rusia care intră pe teritoriul ţării noastre, trebuie să-i fie expediată o invitaţie personală. Totodată, jurnaliştii români, care desfăşoară activităţi antimoldoveneşti şi antistatale lucrează nestingherit în Moldova”, se mai arată în mesajul lui Dodon.

De asemenea, şeful statului spune că „manifestare antirusă din partea Guvernului Moldovei” vine să tensioneze atmosfera întrevederii pe care o va avea cu președintele rus, Vladimir Putin, la 11 octombrie, la Soci.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...