10:26:31 19.04.2024
Stiri

Un șef de raion din R. Moldova, REȚINUT la Aeroport: „E grav ce se întâmplă”

Politică 27.09.2017 09:20 Vizualizări5027 Autor: Ziarul National
Un șef de raion din R. Moldova, REȚINUT la Aeroport: „E grav ce se întâmplă” Europa Liberă


UPDATE // Citiți și Procurorii susțin că președintele raionului Dubăsari a fost reținut pentru ACTE de CORUPȚIE, în timp ce se întorcea din Turcia

Președintele comunist al raionului Dunăsari, Grigore Policinschi, a fost reținut, ieri-seară, pe Aeroportul Internațional Chișinău.

Colega sa de partid, deputata Elena Bondarenco, susține că Policinschi, care este președinte de raion din anul 2003, se întorcea din vacanță și, după audierea în Aeroport, acesta a fost reținut. În opinia deputatei, este vorba de „continuarea presiunilor asupra aleșilor locali”.

Solicitată de Ziarul NAȚIONAL, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Maria Vieru, a declarat că instituția va face în scurt timp public un comunicat de presă vizavi de reținerea și învinuirile care i se adus lui Policinschi.

Directorul Congresului Autorităților Locale din R. Moldova, Viorel Furdui, anunță că Policinschi ar fi fost reținut pentru abuz în serviciu, „temei care poate fi folosit față de orice persoană care nu convine cuiva și care trebuie distrusă la comandă”.

„Este grav și regretabil ceea ce se întâmplă. Nemaivorbind de impactul extrem de negativ pe plan extern pe care îl va avea acest caz, dl. Policinschi fiind bine cunoscut în cadrul Consiliului Europei. (...) Sperăm foarte mult că organele judiciare vor fi corecte în acest caz, deși nu înțelegem de ce trebuia reținut! Sperăm în rațiunea celor care înțeleg impactul acestei acțiuni. Cazul Republicii Moldova este pe agenda Consiliului Europei anume din cauza unor astfel de dosare”, a scris Furdui pe Facebook.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md