(VIDEO) Apărătorii drepturilor omului au sesizat Parlamentul European despre arestarea lui Alexei Alexeev, după protestul din 17 septembrie

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Apărătorii drepturilor omului au sesizat Parlamentul European despre arestarea ilegală al lui Alexei Alexeev. Anunțul a fost făcut de apărătoarea drepturilor omului Ana Ursachi și antreprenorul Alexandr Machedon.

„Noi am venit aici cu câțiva colegi, pentru a-l ajuta pe Alexei Alexeev. Acest caz este unul demonstrativ. Toți au văzut că o persoană nevinovată, timp de câteva minute a fost condamnată la 30 de zile de arest. Fiecare dintre noi poate ajunge în închisoarea lui Plahotiuc. Dacă te pronunți împotriva regimului, ieși la proteste, tu ești persecutat. Noi am vorbit despre cazul meu, despre cazul lui Sergiu Cebotari, Aliona Mandîtii, activiștii Platfomei „Demnitate și Adevăr”, „Partidul Nostru”, despre acei oameni, care vor să schimbe ceva”, a declarat Machedon, menționând că deputații europeni și câteva ambasade intenționează să monitorizeze situația.

În contextul ședinței Curții de Apel pe marginea arestării lui Alexeev, Ana Ursachi a menționat că cetățenii trebuie să se unească împotriva „dezmățului judiciar, judecătorilor angajați politic și fabricarea dosarelor penale”.

Alexei Alexeev, bărbatul reţinut în urma manifestației din 17 septembrie curent, a fost plasat în arest la domiciliu. Decizia a fost luată marţi de magistraţii de la Curtea de Apel, pe fundalul unui protest organizat în faţa instituției, în susţinerea bărbatului.

Totodată, Consiliul Marii Adunări Naţionale, care a organizat protestul din 17 septembrie, a iniţiat o petiţie prin care cere eliberarea imediată a şoferului Alexei Alexeev, reţinut în urma manifestației.

Petiția poate fi semnată aici.

Anterior, mai multe ONG-uri au condamnat acțiunile autorităților, cerând eliberarea șoferului.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...