Una din 5 bănci centrale ar putea trece la monede virtuale în următorii ani

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un studiu al Universităţii Cambridge arată că majoritatea băncilor centrale din lume iau în calcul ideea de a emite propia monedă virtuală.

Potrivit studiului realizat de Cambridge Centre for Alternative Finance, 1 din 5 bănci centrale va adopta tehnologia de criptare blockchain în următorii doi ani, iar 40%, în următorul deceniu. Blockchain permite tranzacții rapide, securizate și descentralizate iar principala sa aplicaţie în acest moment este bitcoin, cea mai populară monedă virtuală.

80% dintre băncile centrale spun, de altfel, că vor să emită propria monedă virtuală, acesta fiind principalul motiv pentru care vor să introducă blockchain.

În Ecuador, banca centrală foloseşte deja o astfel de monedă, numită „dinero electronico”, în condiţiile în care oricum moneda oficială era dolarul american. Şi în Suedia se vorbeşte despre implementarea eKrona, în condiţiile în care puţine tranzacţii se mai fac cu cash iar Banca Angliei ia în calcul posibilitatea emiterii RsCoin.
Pe de altă parte, Rezerva Federală a SUA şi Banca Centrală Europeană sunt încă sceptice în ceea ce priveşte monedele virtuale.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...