Actualitate

Putin i-ar fi spus lui Dodon când va pleca armata rusă din stânga Nistrului: „Poate după alegerile din 18 martie”

 Astfel întrebat de reporterii Europa Liberă, dacă în cadrul celor cinci întrevederi pe care le-a avut cu Vladimir Putin ați discutat vreodată la modul cel mai serios problema staționării armatei ruse în stânga Nistrului, Dodon a dat asigurări că ar fi dezbătut cu președintele rus acest subiect.

„Evident că am discutat și despre problema staționării, și despre misiunea de pacificatori. Odată cu soluția politică a diferendului transnistrean, care este reală și eu cred că poate fi un element al agendei comune a noii-vechi conduceri a Federației Ruse și a Germaniei în timpul cel mai apropiat. Poate după alegerile din 18 martie. Și eu cred că poate fi o soluție și poate fi un exemplu de succes între Uniunea Europeană și Federația Rusă rezolvarea problemei transnistrene, însă evident că odată cu soluția politică, va pleca și armata de acolo. Noi suntem un stat neutru”, a specificat șefuln statului.

Nu există o bază legală care ar consfinți staționarea acestei armate ruse pe teritoriul Republicii Moldova?

De asemenea Dodon a adăugat că unul din elementele-cheie ale neutralității este ca pe teritoriul RM să nu fie prezente armate, soldați, armament al altor state. Totuși Dodon a evitat să spună ce a răspuns  Putin la întrebarea cu privire la  evacuarea armatei ruse.  „Eu cred că colegii noștri, partenerii din Federația Rusă înțeleg foarte bine care este dinamica și care va fi soluția. Și eu cred că vom găsi aici un numitor comun”, a menționat șeful statului

Iar cu referire la deschiderea Oficiul de informare NATO la Chișinău, Dodon a specificat că „aceasta nu va aduce liniște în societatea moldovenească și nu va contribui pozitiv la rezolvarea problemei transnistrene. Va fi deschis sau nu? Eu nu am astfel de informații, eu m-am pronunțat categoric împotrivă și-mi mențin această poziție”.

Interviu în întregime îl găsiți aici

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *