Arheologii au rezolvat una dintre cele mai mari enigme ale lumii antice

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Arheologii cred că au găsit răspunsul la una dintre cele mai arzătoare întrebări: cum au reuşit vechii egipteni să transporte peste 170.000 de tone de piatră pentru a construi marea piramidă din Giza.

Noi descoperiri făcute în acest sit au arătat că imensele bucăţi de piatră erau transportate în bărci de lemn, printr-un sistem de canale special construit în acest scop, până la un port interior, aflat la doar câţiva metri de baza piramidei, informează The Independent.

Cercetările de până acum au arătat că o parte din piatra necesară construcţiei a fost extrasă de la o distanţă de circa 12 kilometri de Giza, din Tura, în timp ce granitul a fost adus de la o distanţă de peste 700 de kilometri.

Însă felul în care au fost transportate aceste materiale a fost multă vreme un subiect disputat în mediul academic.

Concluziile de acum au apărut după descoperirea unui papirus antic, a rămăşiţelor unei bărci şi a sistemului de canale de la baza piramidei.

Concluziile au venit după ce unul dintre arheologii care lucrează la sit, Pierre Tale, a studiat timp de 4 ani papirusul scris de un bărbat pe nume Merer, un supraveghetor responsabil de o echipa formată din 40 de muncitori de elită, scris sub formă unui jurnal.

Cu ajutorul ambarcaţiunilor din lemn, nu mai puţin de 2,3 milioane de blocuri de piatră au fost aduse la baza piramidei, cea mai veche dintre cele 7 minuni antice.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...