Actualitate

S-a descoperit un nou beneficiu uluitor al nucilor. Medicii sunt uimiţi

  Se știe că un consum zilnic de 6-8 nuci poate reduce cu până 30% riscul de boli de inimă, previne îmbătrânirea și apariția tumorilor maligne, îmbunătățește memoria, întărește imunitatea. Nucile au o serie de beneficii uimitoare pentru sănătate. Un grup de cercetători a descoperit recent că includerea nucilor în alimentaţie poate contribui la îmbunătățirea structurii microflorei intestinale.

„Nucile au fost numite ,,superalimente” datorită faptului că sunt bogate în acizi graşi omega-3, acid alfa-linoleic şi fibre şi pentru că deţin una dintre cele mai importante concentraţii de antioxidanţi”, spune Lauri Byerley, profesor asociat în cadrul catedrei de fiziologie de la Facultatea de Medicină New Orleans, Louisiana, cea care a condus cercetarea, citat de agerpres.ro.

„Schimbările benefice asupra microflorei intestinale ar putea fi un beneficiu suplimentar al nucilor”, a adăugat profesorul.
În cadrul studiului, au fost măsurate tipurile şi numărul de bacterii intestinale sănătoase din zona inferioară a colonului şi au fost comparate rezultatele obţinute. În urma consumului de nuci, cercetătorii au raportat o creştere semnificativă a numărului de bacterii benefice, precum Lactobacillus.

,,Am descoperit că prezenţa nucilor în dietă a crescut diversitatea bacteriilor prezente în intestine”, a subliniat cercetătorul.
Aceasta a menţionat că unele cercetări ,,au asociat diversitatea redusă a bacteriilor din intestine cu obezitatea şi alte afecţiuni precum boala inflamatorie intestinală”.

„Nucile au contribuit la creşterea efectivelor mai multor bacterii, precum Lactobacillus, asociată în mod obişnuit cu probioticele, ceea ce sugerează faptul că nucile pot acţiona ca un prebiotic”, a explicat profesorul.

Prebioticele sunt ingrediente alimentare care promovează în mod selectiv numărul şi activitatea bacteriilor benefice din tractul intestinal, conform unica.md.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *