Actualitate

Haos pe aeroporturile din Rusia

 Ministrul transporturilor din Rusia, Maxim Sokolov a anunțat că este inutil să se mai salveze firma, deoarece aceasta „și-a încetat efectiv activitatea”. Statul rus se va concentra pe rezolvarea situației dezvoltate din cauza întârzierilor și anulării zborurilor companiei.

Anterior, agregatorul Aviasales a refuzat să vândă bilete VIM-Avia, iar Rosaviatia a cerut companiei UTair să evalueze dacă poate prelua fluxul de pasageri al „defunctei” VIM-Avia.

La Moscova, toate zborurile „VIM-Avia” au fost transferate de la Aeroportul Domodedovo la Vnukovo, unde urmeaza sa fie operate in continuare de compania aeriană „Rossia”.

VIM-Avia este a 10-a companie din Rusia dupa numărul de pasageri transportați. Începând cu 23 august, zborurile companiei sunt efectuate cu întârzieri importante din cauza datoriilor înregistrate de firma fata de furnizorii de combustibil și aeroporturi.

Împotriva conducerii „VIM-Avia” a fost deschis un dosar penal pentru fraudă. Potrivit anchetatorilor, compania a continuat să vândă bilete, deși știa că nu va putea să opereze noi zboruri.

Potrivit Asociației Tour Operatorilor din Rusia, celelalte companii aeriene vor fi nevoite sa preia si onoreze cele 200.000 de bilete pe care „VIM-Avia” a apucat sa le vanda pentru o perioada care cuprinde sfârșitul lunii octombrie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *