Agenția Medicamentului a dispus ieftinirea a 251 de medicamente în medie cu 11%

Prețul a 251 de denumiri de medicamente a fost scăzut în medie cu 11%. Aceasta după ce Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM) a aprobat o decizie în acest sens. Totodată a fost avizată pozitiv comercializarea a 125 de preparate noi.

„AMDM a înregistrat prețurile noi de producător pentru 251 produse. În medie, în monedă naţională, acestea sunt cu aproape 11% mai mici faţă de cele existente până acum în Catalogul Național de Prețuri de Producător la Medicamente”, se spune în comunicatul insituției. Potrivit legislaţiei în vigoare, preţurile de producător sunt valabile în decurs de un an, după care urmează a fi reevaluate.

Agenția a oferit de asemenea 125 de autorizații pentru comercializarea mai multor preparate printre care, în premieră, celor destinate bolnavilor cu insuficienţă cardiacă, scleroză multiplă, tratarea bolilor cavităţii nazale şi infecţiilor căilor respiratorii, etc.

Pe parcursul lunii precedente, Laboratorul pentru Controlul Calităţii Medicamentelor al AMDM a verificat peste 2700 de loturi cu preparate farmaceutice, toate fiind recunoscute drept calitative, eficiente şi inofensive.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.