Actualitate

Trump ACUZĂ Coreea de Nord: Studentul american arestat şi repatriat în comă a fost torturat grav

„Superb interviul la Fox & Friends al parintilor lui Otto Warmbier: 1994-2017. Otto a fost torturat sever de Coreea de Nord", a scris marti dimineata presedintele american, pe Twitter.

Până acum niciun responsabil american nu a acuzat Coreea de Nord că l-a torturat pe Otto Warmbier, arestat în ianuarie 2016.

Afirmațiile lui Trump vin după un interviu acordat de părinții lui Otto Warmbier, care au acuzat la rândul lor Phenianul, marți dimineața la postul Fox News, că "l-au torturat și rănit intenționat" pe fiul lor.

În iunie, după decesul studentului, președintele american a calificat Coreea de Nord drept "regim brutal". Phenianul a replicat denunțând o "campanie de defăimare" și a dezmințit orice tortură sau rele tratamente la adresa americanului de 22 de ani.

Otto Warmbier a decedat pe 13 iunie, la câteva zile după ce a fost repatriat în stare de comă în SUA, după 18 luni de detenție în Coreea de Nord.

Condamnat în 2016 de justiția nord-coreeană la 15 ani de muncă forțată pentru furtul unui afiș de propagandă în timpul unei călătorii turistice, el a suferit grave leziuni cerebrale care rezultă de obicei după un stop cardio-respirator, potrivit medicilor. Cauzele stării de comă profundă în care se afla studentul american rămân necunoscute.

Decesul lui a accentuat tensiunile, deja puternice, între Washington și Phenian. De atunci, SUA le-au interzis cetățenilor americani să se deplaseze în Coreea de Nord, unde trei americani sunt încă în detenție.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *