(VIDEO) Agitație militară pe coasta de est a Coreei de Nord. Phenianul a desfășurat rachete balistice

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Coreea de Nord și-a consolidat apărarea de coastă după ce, în weekend, zona a fost survolată de un bombardier strategic american B1-B, capabil să transporte încărcătură nucleară.

Phenianul a desfășurat de-a lungul coastei estice nord-coreene rachete balistice, sporindu-și, de asemenea, și numărul de forțe terestre, precum și bateriile antiaeriene, relatează Euronews.

Televiziunea de stat nord-coreeană KCTV a dat publicității o filmare cu liderul de la Phenian, Kim Jong-un, asistând la reașezarea militară a perimetrului de coastă.

Coreea de Nord nu a întreprins nicio acțiune imediată ca răspuns la zborul bombardierului american, susține Serviciul Național de Informații (SNI) de la Seul, menționând că este posibil ca Phenianul să fi eșuat în detectarea avioanelor de război, relatează agenția sud-coreeană Yonhap.

Absența unui răspuns militar din partea lui Kim Jong-un a ridicat mai multe semne de întrebare privind precizia operațională a radarului, inclusiv aceea că incapacitatea de detectare ar fi fost provocată de un deficit de curent electric cu care se confruntă Coreea de Nord, în timp ce alte voci susțin că, de fapt, lipsa de reacție a Phenianului ar fi fost atent calculată, notează agenția de știri.

Coreea de Nord ar deține un sistem radar de avertizare timpurie cu o rază de acțiune de până la 600 de kilometri.

SNI a subliniat, de asemenea, că misiunea bombardierului B1-B a fost decisă de comun acord între Washington și Seul.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...