14:43:23 23.04.2024
Stiri

PPDA cere inițierea un DOSAR PENAL pe numele lui Dodon. Socialiștii: „Vor să justifice o coaliție postelectorală cu PD, pentru a forma o majoritate pro-americană”

Politică 26.09.2017 14:39 Vizualizări1793 Autor: Ziarul National
PPDA cere inițierea un DOSAR PENAL pe numele lui Dodon. Socialiștii: „Vor să justifice o coaliție postelectorală cu PD, pentru a forma o majoritate pro-americană”


Conducerea Partidului Platforma „Demnitate şi Adevăr” (PPDA) solicită Procuraturii Generale și Centrului Național Anticorupție să se autosesizeze și să inițieze un dosar penal pe numele președintelui R. Moldova, Igor Dodon.

Potrivit PPDA, Igor Dodon este pasibil de răspundere penală, inclusiv de spălare de bani şi corupere pasivă, pentru faptul că ar fi utilizat mijloace financiare obscure la reconstrucţia vilei prezidenţiale de la Condriţa şi reparaţia clădirii Preşedinţiei de pe bulevardul Ştefan cel Mare.

„Din declaraţiile şefului statului, reiese că la reconstrucţia vilei de la Condriţa şi reparaţia clădirii Preşedinţiei au fost şi sunt utilizate mijloace băneşti extrabugetare şi de provenienţă obscură. Igor Dodon spune că lucrările de reparaţie la Preşedinţie sunt finanţate de către Turcia, însă, din câte știm, niciun acord internaţional pe acest subiect nu a fost aprobat, ratificat şi publicat. Pe paginile oficiale ale Agenţiei Achiziţiilor Publice, ale Cancelariei de stat şi Preşedinţiei lipseşte orice informaţie despre lucrările de construcţie atât la reşedinţa de la Condriţa, cât şi la edificiul Preşedinţiei, ceea ce denotă că lucrările au fost efectuate cu încălcarea Legii privind achiziţiile publice şi nu în baza unor licitaţii transparente”, a declarat astăzi liderul PPDA, Andrei Năstase, în cadrul unei conferințe de presă.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Președinției, Ion Ceban, nu a explicat cum au fost obținuți banii pentru repararea edificiilor respective, în schimb a venit cu acuzații.

„E trist să urmărim declinul neglorios al celor doi lideri de dreapta. Din păcate, Maia Sandu și Andrei Năstase se dedau la declarații și acțiuni jenante chiar și pentru susținătorii lor. Se creează impresia că ei sunt implicați într-un scenariu impus de peste hotare, care are ca rezultat final justificarea coaliției lor postelectorale cu PD, pentru a forma o majoritate pro-americană, pro-NATO. În loc să lupte mai ferm împotriva guvernării și a lui Plahotniuc, PAS și PPDA se războiesc cu președintele țării, care a fost înaintat și el de opoziție, de cea socialistă de stânga. Regretabil că PAS și PPDA fac pași pe o cale greșită, care îi va duce la un deces politic prematur. În Moldova, dreapta iarăși dezamăgește propriul electorat. Nu e prima dată. Dar Sandu și Năstase n-au învățat lecția”, a replicat Ceban.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md