Actualitate

Uniunea Europeană a oferit cinci automobile pentru Echipele mobile de pe ambele maluri ale Nistrului

Automobilele au fost oferite în cadrul proiectului „Servicii sociale adresate persoanelor cu dizabilităţi pentru susţinerea măsurilor de promovare a încrederii între ambele maluri ale Nistrului" finanțat de Uniunea Europeană, implementat de Keystone Moldova, în parteneriat cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Proiectul prevede crearea și dezvoltarea a șase servicii noi (5 echipe mobile și un centru de zi) pentru persoanele cu dizabilități și activități de capacitare a administrațiilor publice locale, organizațiilor nonguvernamentale, personalului serviciilor noi create în vederea prevenirii instituționalizării persoanelor cu dizabilități și incluziunii lor sociale.
Astfel, în cadrul evenimentului, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko și ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Stela Grigoraș au înmânat cheile automobilelor reprezentanților administrațiilor publice locale din unitățile administrativ teritoriale menționate mai sus.

„În ultimii 5 ani, cu suportul Uniunii Europene, au fost create 10 Echipe mobile pentru persoanele cu dizabilităţi. Aceste servicii se axează pe îmbunătăţirea calităţii vieţii persoanelor cu dizabilităţi prin servicii de consiliere, recuperare şi reabilitare psihosocială, în vederea creşterii gradului de autonomie personală, de prevenire a instituţionalizării şi incluziune socială", a declarat Stela Grigoraș.

„Sperăm că, oferind automobile noi pentru Echipele mobile care prestează servicii sociale persoanelor cu dizabilități și familiilor lor, creăm condiții mai bune de lucru pentru activitățile lor și acest fapt va duce la îmbunătățirea serviciilor sociale oferite celor care au nevoie de ele", a subliniat Excelența Sa, Peter Michalko.

Totodată, acest proiect încurajează transferul de cunoștințe și experiențe în domeniul dezvoltării serviciilor sociale pentru persoane cu dizabilități între reprezentanții comunităților de pe ambele maluri ale Nistrului, urmărind obiectivul final de stabilire a relațiilor interumane și de consolidare a încrederii.
„Datorită acestui proiect, Keystone Moldova are posibilitatea de a dezvolta parteneriate cu administrațiile publice locale și organizațiile non-guvernamentale din UTA Gagauzia și din Transnistria, fapt ce va contribui la realizarea multor inițiative frumoase în domeniul incluziunii sociale a persoanelor cu dizabilități în viitor", a menționat Ludmila Malcoci, Director Executiv Keystone Moldova.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *