Candu a semnat legile revotate de Parlament şi i le-a expediat preşedintelui Dodon spre promulgare

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a semnat azi legile revotate de Parlament şi le-a expediat preşedintelui Igor Dodon spre aprobare. Speakerul şi-a exprimat speranţa că şeful statului le va promulga. Dacă însă nici de această nu o va face, potrivit lui Candu, Parlamentul se va adresa Curţii Constituţionale. La fel, Candu a acuzat partidele parlamentare de opoziţiei, care au boicotat şedinţa Parlamentului de săptămâna trecută că au făcut show şi că s-ar fi dat într-un spectacol de prost gust.

„Astăzi am semnat legile revotate săptămâna trecută în Parlament şi au fost expediate preşedintelui Dodon să fie promulgate. El este obligat să promulge legile votate a doua oară. În situaţia în care va refuza şi de această dată, bineînţeles, ne vom adresa Curţii Constituţionale, dar totuşi sperăm că are atâta discernământ constituţional şi înţelege ce înseamnă să respecte Constituţia. Ca, de fapt, şi în cazul ministrului Apărării. Vom merge până la capăt, cu regret, în această confruntare care nu ar trebui să fie pentru că fiecare instituţie trebuie, le place sau nu le place, să respecte legea şi Constituţia”, a declarat Andrian Candu după şedinţa săptămânală de astăzi a Partidului Democrat.

Acesta nu a ezitat să acuze opoziţia parlamentară care nu a susţinut proiectele de legi, de „show” şi „spectacol de prost gust” în cadrul Parlamentului. Mau cu seamă, preşedintele Parlamentului s-a referit la „opoziţia de dreapta” şi anume PLDM, care potrivit lui Candu „colaborează foarte strâns cu cei din PSRM şi PCRM şi mai puţin îi interesează legile care într-adevăr aduc un beneficiu cetăţeanului Republicii Moldova”. Deşi nici PL nu a susţinut legile revotate, deşi au rămas în Parlament, Candu nu a avut nicio obiecţie faţă de deputaţii fracţiunii liberale.

„În loc să fie dezbătute legile care au importanţă pentru societate, în loc să fie dezbătute inclusiv obiecţiile sau lipsa argumentelor preşedintelui Dodon şi să luăm o atitudine, inclusiv prin ceea ce s-a desfăşurat prin a revota aceste legi, unii au preferat să se dea în spectacol şi să părăsească sala de şedinţe, să meargă la plimbare. Se pare că nu le-a ajuns vacanţa pe care au avut-o şi au uitat că, de fapt, sunt plătiţi din banii statului. Ca să ştie şi cetăţenii la cine mă refer, mă refer la colegii din Partidul Liberal Dmeocrat, colegii din partea Fracţiunii Partidului Comuniştilor şi mă refer la colegii din Partidul Socialiştilor”, a declarat Andrian Candu.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...