/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

UE a oferit cinci automobile echipelor mobile de pe ambele maluri ale Nistrului

missing
26 septembrie 2017, ora 13:14

Proiectul prevede crearea și dezvoltarea a șase servicii noi (5 echipe mobile și un centru de zi) pentru persoanele cu dizabilități și activități de capacitare a administrațiilor publice locale, organizațiilor nonguvernamentale, personalului serviciilor noi create în vederea prevenirii instituționalizării persoanelor cu dizabilități și incluziunii lor sociale.

Astfel, în cadrul evenimentului, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko și ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Stela Grigoraș au înmânat cheile automobilelor reprezentanților administrațiilor publice locale din unitățile administrativ teritoriale menționate mai sus.

Totodată, acest proiect încurajează transferul de cunoștințe și experiențe în domeniul dezvoltării serviciilor sociale pentru persoane cu dizabilități între reprezentanții comunităților de pe ambele maluri ale Nistrului, urmărind obiectivul final de stabilire a relațiilor interumane și de consolidare a încrederii.

„Datorită acestui proiect, Keystone Moldova are posibilitatea de a dezvolta parteneriate cu administrațiile publice locale și organizațiile non-guvernamentale din UTA Gagauzia și din Transnistria, fapt ce va contribui la realizarea multor inițiative frumoase în domeniul incluziunii sociale a persoanelor cu dizabilități în viitor”, a menționat Ludmila Malcoci, Director Executiv Keystone Moldova.

**Echipa mobilă este un serviciu care oferă asistență socială la domiciliu persoanelor cu dizabilități și familiilor lor din localităţi izolate, cu acces limitat la servicii specializate. Serviciile prestate de Echipa mobilă variază în funcţie de necesităţile beneficiarilor și pot include: asistenţă şi consiliere psihologică, servicii medicale și de reabilitare / recuperare (kinetoterapie, asistenţă logopedică), instruire specială în scopul dezvoltării abilităţilor pentru o viaţă independentă în comunitate etc.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram