Poliţiştii au stabilit că anul trecut, la sfârşitul lunii mai, un bărbat din municipiul Chişinău, prin înţelegere cu directorul unei instituţii de învăţământ, au selectat un băiat cu vârsta de 15 ani, dintr-o familie social-vulnerabilă, tutela asupra căruia era instituită după instituţia de învăţământ.

Ulterior, bărbatul a început să-i ofere copilului diferite cadouri: bani, haine, jocuri electronice, distracţie în localuri de agrement, iar la începutul verii a  anului curent, copilul a trecut să locuiască împreună cu suspectul, într-un apartament închiriat, unde copilul ar fi fost supus exploatării sexuale.

Ca urmare a investigaţiilor s-a constatat că directorul instituţiei de învăţământ, fiind reprezentantul organului de tutelă, a permis ca minorul să locuiască cu abuzatorul, deşi copilul trebuia permanent să se afle în instituţia de învăţământ.

Totodată, directorul este suspectat că ar fi torturat şi alţi copii pentru nereuşitele şcolare, ori pentru abateri disciplinare.

În urma percheziţiilor, la domiciliile suspecţilor şi biroul directorului instituţiei, au fost depistate şi ridicate  arme şi acte ce reglementează activitatea instituţiei de învăţământ.

Suspecţii au fost reţinuţi. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, aceştia riscă de la 15 la 20 de ani de închisoare.