Ultima oră

Un nou telescop revoluţionar ar putea descoperi viaţă extraterestră mai mult decât orice altă invenţie

ELF va fi capabil să observe şi să analizeze exoplanete aflate la cel mult 24 de ani lumină faţă de Pământ, detectând semnăturile chimice ale vieţii şi scanarea oceanelor şi continentelor, relatează Futurism.

Acesta este un pas extrem de important, plecând de la estimarea unei posibilităţi a găsirii de oceane şi continente. Astfel, noul telescop va depăşi orice aspiraţii ale telescoapelor utilizate curent şi poate duce la scopul final: găsirea vieţii extraterestre.

După terminarea construirii, prima ţintă a lui ELF va fi Proxima b, o exoplanetă din sistemul Proxima Centauri descoperită anul trecut de ESO (European Space Observatory).

Din păcate, proiectul nu are suficientă finanţare, iar la mijlocul lunii octombrie campania de strângere de fonduri se va încheia. Dacă se va construi, va fi plasat în Deşertul Atacama din Chile, lângă Colossus, un alt telescop al Fundaţiei PLANETS, care este cel mai mare telescop optic şi cu infraroşu din lume.

Această organizaţie mai are în plan construirea telescopului PLANETS, care va studia atmosferele exoplanetelor în căutarea semnăturilor biochimice, care pot indica prezenţa vieţii.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *