IT&C

Cum să ai semnal la internet în întreaga casă

Sistemul Lyra este proiectat să simplifice reţeaua Wi-Fi. Lyra constă în până la cinci huburi inteligente ce încorporează antene şi module Wi-Fi tri-band 802.11ac pentru a crea o singură reţea Wi-Fi, ce se organizează automat pentru a furniza semnal stabil, fără întreruperi pentru fiecare dispozitiv, în întreaga casă. Lyra permite legături fără întreruperi între camere şi etaje, conectând automat dispozitivele la cel mai puternic semnal disponibil, fără a fi nevoie de intervenţia utilizatorului.

Arhitectura avansată de tip mesh a reţelei Lyra utilizează o frecvenţă dedicată de 5GHz, pentru a stabili conexiunile între huburi, ce este complet izolată de conexiunile dispozitivelor mobile. Aceasta lasă libere o bandă de 5GHz şi una de 2.4GHz pentru conexiunile echipamentelor mobile, având performanţe mai bune pentru multiple dispozitive şi mai puţină complexitate comparativ cu soluţiile alternative.

Sistemul Lyra este uşor de extins, fiind potrivit pentru aproape orice tip de locuinţă, de orice dimensiune. Având un design circular, elegant şi discret, uşor de instalat, securitate ASUS AiProtection la nivel comercial şi aplicaţia intuitivă ASUS Lyra pentru configurare şi control, Lyra este soluţia perfectă, prietenoasă cu familia, ce poate conecta dispozitivele actuale ce necesită o lăţime mare de bandă.

Prin combinarea unui router cu repetoarele Wi-Fi putem extinde acoperirea reţelei, însă repetoarele folosesc adesea standarde Wi-Fi mai vechi, single sau dual band. Acestea pot, de asemenea, să genereze o complexitate inutilă prin crearea mai multor nume de reţele Wi-Fi.

ASUS Lyra elimină toate aceste probleme utilizând un standard Wi-Fi 802.11ac tri-band şi mai multe huburi interconectate. Huburile comunică între ele prin intermediul unei reţele dedicate de mare viteză, de 5GHz, iar dispozitivele sunt automat conectate pe benzile rămase de 5GHz sau 2.4GHz, în funcţie de capacităţile dispozitivelor şi de aglomerarea benzilor.

Lyra creează o reţea pe întreaga suprafaţă a casei, acoperind până la 557 de metri pătraţi, cu un singur nume de reţea (SSID) şi conectează automat dispozitivele la hub, oferind cel mai bun semnal în timp ce se deplasează prin casă, astfel încât utilizatorii să se bucure de acces la Internet din orice încăpere.

Antene inteligente

ASUS Lyra utilizează antene inteligente pentru a organiza automat reţeaua de 5GHz, care conectează huburile şi furnizează un nod de reţea robust şi stabil. Atunci când un hub este relocat sau adăugat în reţeaua Lyra, acesta caută automat semnalul de la alte huburi, determinând direcţia celui mai bun hub şi selectează cele mai bune două antene inteligente. Acest sistem ingenios permite modelelor Lyra să se adapteze la mediu, asigurând o performanţă optimă Wi-Fi în orice tip de locuinţă.

ASUS Lyra încorporează ASUS AiProtection, un sistem de securitate la nivel comercial, susţinut de Trend Micro Smart Home Network. Softwareul AiProtection integrat este complet gratuit pe întreaga durată de utilizare a produsului, cu actualizări automate gratuite, fără alte tipuri de taxe. AiProtection blochează ameninţările de pe Internet, înainte ca acestea să ajungă în reţea, iar dacă un dispozitiv infectat este detectat în reţea, AiProtection îl blochează instant pentru a preveni trimiterea oricărei informaţii personale către serverele maliţioase.

Specificaţii

Antene: 7 interne (4 inteligente, 2 standard, una Bluetooth)

Frecvenţe de operare: tri-band concurent: 2 x 5GHz / 1 x 2.4GHz
Transfer date Wi-Fi:2.4GHz până la 400Mbps; 5GHz (1) până la 867Mbps;5GHz (2) până la 867Mbps
Porturi I/O: hub primar: 1 x 1Gbps WAN, 1 x 1Gbps LAN; hub satelit: 2 x 1Gbps LAN
Standarde de reţea: IEEE 802.11a/b/g/n/ac, IPv4, IPv6
Conţinut pachet: Trei huburi Lyra, Adaptor alimentare, Cablu reţea RJ-45, Ghid de configurare rapidă
Dimensiuni: 15cm (diametru) x 4.5cm (înălţime)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *