Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Directorul unei școli internat din…

Directorul unei școli internat din Chișinău și un om de afaceri, reținuți pentru trafic de copii. Procurorii vin cu detalii

Directorul școlii internat nr 3 din Chișinău, Igor Sandler, și un om de afaceri au fost reținuți, fiind bănuiți de trafic de copii. Procurorii au venit cu mai multe detalii despre acest caz.

„A fost salvat un băiat de 14 ani, care a fost supus unuor abuzuri sexuale. Un om de afaceri din municipiul Chișinău a „selectat” un copil din custodia statului. Directorului gimnaziului internat a facilitat cunoștința băiatului cu acel om de afaceri, ca ulterior să-i permită să meargă împreună cu acel bărbat. Omul de afaceri îi oferea minorului cadouri, excursii prin Chișinău, iar ulterior a închiriat un apartament, unde l-a dus pe minor…”, susține Lilian Levandovschi, directorul Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane.

Potrivit lui Valeriu Bodean, șeful adjunct al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), pe numele celor doi au fost semnate mandate de arestare pentru 30 de zile. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă de la 15-25 de ani. „Vom examina această infracțiune sub aspect mai larg. Investigațiile vor continua, ca să vedem dacă nu au mai avut de suferit și alți copii”, a declarat Bodean.

Igor Sandler a fost numit director al gimnaziului internat nr 3 din Chișinău pe data de 1 aprilie 2008. Potrivit declarației de venituri și proprietăți pentru perioada 1 ianuarie 2015 – 31 decembrie 2015, Sandler indică un salariu total de 129.952 de lei, precum și 9550 de lei drept indemnizații pentru întreținerea copiilor. Familia locuiește într-un apartament cu o suprafață de 50,1 m.p., cumpărat în anul 1995.