Viorel Cibotaru: Dorin Chirtoacă trebuie să-și dea singur demisia

Liderul liberal-democraților din Moldova, Viorel Cibotaru, consideră că actualul edil al capitalei, Dorin Chirtoacă, care este suspendat pe perioada în care este anchetat în dosarul parcărilor cu plată, trebuie să-și dea singur demisia.

„În mod ideal, ar fi bine ca Dorin Chirtoacă să-și dea singur demisia, deoarece el nu mai reprezintă pe nimeni și nu mai pledează pentru nicio cauză comună. Din păcate, el a compromis deja totul”, a declarat Viorel Cibotaru pentru ziarul Timpul.

Totodată acesta a declarat că formațiunea pe care o conduce încă nu a hotărât cum va proceda în cadrul referendumului pentru demiterea lui Chirtoacă, programat pentru 19 noiembrie. O decizie în acest sens PLDM urmează s-o ia după consultările la partid, dar și cu colegii din opoziție.

„Indiferent cine și în interesele cărui partid organizează referendumul, trebuie să abordăm foarte serios aceste mecanisme de democrație directă. Participarea concretă a PLDM la referendum depinde de câțiva factori: poziția și decizia organizației municipale și, posibil, a Biroului politic central al partidului, în primul rând, şi a partenerilor din opoziția proeuropeană, în cel de-al doilea rând”, a adăugat Cibotaru.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.