13:50:04 29.03.2024
Stiri

VIDEO // Un director de internat din Chișinău ar fi „vândut” un orfan unui pedofil - om de afaceri din capitală. Unde se află acum copilul

Social 26.09.2017 09:53 Vizualizări2941 Autor: Ziarul National


Directorul uni gimnaziu-internat din Chișinău ar fi facilitat întâlnirile dintre un orfan din instituția pe care o conduce și un om de afaceri de 40 de ani din Chișinău care ar fi abuzat sexual copilul.

Valeriu Bodean, șeful adjunct al Procuraturii pentru Combaterea Crimei Organizate și Cauze Speciale, a declarat astăzi, într-o conferință de presă, că după ce au făcut cunoștință la finele lunii mai 2016, omul de afaceri l-a plimbat pe copil prin mai multe localuri din capitală și i-ar fi dăruit diverse cadouri, inclusiv bani, iar în vara anului curent a închiriat un apartament în capitală unde a început să locuiască cu minorul de 15 ani.

Potrivit oamenilor legii, băiatul ar fi fost abuzat sexual, iar acest lucru s-ar fi întâmplat cu acordul directorului. Acum, procurorii urmează să stabilească dacă directorul ar fi primit bani pentru acest lucru.

Mai multe media au scris că e vorba de directorul Gimnaziului-internat nr. 3 din Chișinău, Igor Sandler, care a fost reţinut, săptămâna trecută, împreună cu abuzatorul - omul de afaceri, după mai multe percheziții la instituția de învățământ și la domiciliile celor doi.

Acum, copilul se află la un centru de plasament și beneficiază de serviciile unui psiholog.

Procurorul Bodean a mai informat că directorul Gimnaziului-internat este cercetat și pentru că, în perioada anilor 2009 - 2011, ar fi dat indicații ca mai mulți copii din instituție să fie „torturați și maltratați” fie pentru abateri disciplinare, fie pentru nereușite la învățătură.

De asemenea, oamenii legii urmează să investigheze dacă la această instituție au existat cazuri de adopție a copiilor peste hotare.

Dacă vor fi găsiți vinovați pentru trafic de copii, atât directorul, cât și omul de afaceri riscă de la 15 la 20 de închisoare sau chiar detenție pe viață.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md