"Un terorist care ajunsese la poarta din spatele (coloniei) Har Adar a deschis focul asupra forţelor de ordine aflate la faţa locului", precizează un comunicat al poliţiei.

"Trei israelieni au fost ucişi şi un altul a fost rănit în atac", iar agresorul a fost "neutralizat" de forţele de securitate, se mai spune în text.

Poliţia israeliană a indicat ulterior că atacatorul palestinian a decedat în urma rănilor. Israelianul rănit a fost transferat, la rândul său, la spitalul Hadassah din Ierusalim, iar starea sa este considerată gravă, potrivit instituţiei spitaliceşti.

Din octombrie 2015, Israelul, Ierusalimul şi teritoriile palestiniene ocupate se confruntă cu violenţe sporadice în care şi-au găsit moartea cel puţin 295 de palestinieni sau arabi israelieni, 50 de israelieni, doi americani, doi iordanieni, un eritreean, un sudanez şi un britanic, potrivit unui bilanţ al AFP.

Majoritatea palestinienilor ucişi sunt autori sau presupuşi autori ai atacurilor antiisraeliene, comise în cea mai mare parte cu arme albe de tineri izolaţi.