Campanii de sensibilizare, dezbateri, dar și acțiuni de caritate. Ce poți face în cadrul săptămânii voluntariatului

crida-voluntariat-garrotxa-620×310
Foto: entitatsgarrotxa.cat

Pe parcursul unei săptămâni, în perioada 2-8 octombrie, autoritățile publice, organizațiile societății civile, grupurile de inițiativă etc. vor realiza campanii de sensibilizare, dezbateri pe tema voluntariatului, dar și acțiuni de caritate, salubrizare, instruiri etc. Toate – în contextul Săptămânii Naționale a Voluntariatului 2017, informează IPN.

Ajunsă la a XI-a ediție, „Săptămâna Națională a Voluntariatului – Hai în gașca voluntarilor!” este cel mai mare eveniment de promovare a voluntariatului la nivel republican.

Natalia Grejdieru, coordonatoare Comunicare Săptămâna Națională a Voluntariatului 2017, a declarat pentru IPN că așteptările de la ediția din acest an țin de implicarea unui număr mai mare de cetățeni și de organizații, astfel ca activitățile de voluntariat să fie mai interesante, mai numeroase și să aibă un impact mai mare.

„Scopul nostru este creșterea numărului de organizații care să participe la eveniment, promovarea voluntariatului la nivel național. Or, voluntariatul înseamnă schimbarea în bine a oamenilor, a comunităților și a lumii. Doar prin intermediul voluntariatului putem dobândi și împărtăși competențe, învăța și face lucruri frumoase și utile societății”, a spus Natalia Grejdieru.

Evenimentul este organizat de Coaliția pentru promovarea legii și activităților de voluntariat și este susținut prin proiectul ,,SNV 2017 – Hai în gașca voluntarilor” din cadrul Programului de Granturi 2017 al organului central responsabil de tineret și sport din cadrul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente