Transnistria vrea numere de înmatriculare neutre pentru automobile, pentru a fi admise în traficul internațional

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Aşa-numitul lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, vrea numere de înregistrare neutre pentru mașinile din regiunea Transnistreană. O scrisoare în acest sens ar fi fost trimisă tuturor participanților la negocierile în formatul „5+2″ pentru reglementarea conflictului transnistrean, în care este descris „compromisul” privind soluţionarea problemelor mașinilor înregistrate în regiune, care nu sunt admise în traficul internațional.

Krasnoselski a avut o întrevedere cu reprezentantul Tiraspolului în reglementarea transnistreană, Vitali Ignatiev, pe care l-a informat despre activitatea grupurilor de experți în problema traficului de automobile.

„Transnistria a trimis o cerere oficială tuturor participanților în formatul „5+2″, care stabilește poziția regiunii privind pașii de compromis pe care suntem gata să îi facem pentru a soluționa problema vehiculelor transnistrene care participă la traficul internațional. Credem că această problemă poate fi rezolvată în viitorul apropiat dacă există o voință politică corespunzătoare din partea Chișinăului și disponibilitatea de a adopta soluții de compromis”, a spus aşa-numitul ministrul, citat de novostipmr.com.

Krasnoselski a numit această acțiune „importantă”, subliniind necesitatea necondiționată de a continua dialogul.

În ceea ce privește situația cu participarea mașinilor transnistrene în trafic internațional, aşa-numitul președinte spune că, Transnistria optează pentru fișe de date neutre. În același timp, acesta optează pentru faptul că, cetățenii din regiunea transnistreană ar trebui să-și poată înregistra mașinile la locul lor de reședință.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...