Mihai Ghimpu, mesaj de felicitare către preşedintele liberalilor germani, Christian Lindner, cu ocazia dublării scorului electoral

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele PL, Mihai Ghimpu, a adresat un mesaj de felicitare liderului liberalilor germani, Christian Lindner, cu ocazia scrutinului parlamentar de ieri, când formațiunea condusă de el, FDP și-a dublat scorul electoral, obținând 10,7% din sufragii.

„Stimate Domnule Lindner, am urmărit cu atenție desfășurarea campaniei electorale pentru Bundestag-ul german. Motto-ul ales de Dvs. „Să gândim în stil nou!”, a fost pe placul germanilor și aceasta se vede în rezultatul bun pe care l-ați obținut. Sunt sigur că în calitate de parlamentari germani, veți munci pentru bunăstarea poporului Dvs. și afirmarea Germaniei ca stat lider în Uniunea Europeană”, se arată în mesajul semnat de Mihai Ghimpu.

Amintim că, în urma alegerilor parlamentare de ieri, 24 septembrie, blocul conservator (CDU/CSU) al cancelarului Angela Merkel a obţinut primul loc în alegerile legislative de duminică din Germania, cu 33% din voturi. Socialiştii lui Martin Schultz au înregistrat cel mai mic rezultat din toată istoria lor: 20,5 la sută, urmaţi, suprinzător de Alternativa pentru Germania (AfD), formaţiune de extremă-dreapta, cu 12,6%. Liberalii (FDP) au primit 10,7%, Die Linke (sânga) 9,2% şi Verzii 8,9% din voturi.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...