Taxarea electronică în transportul public ar fi posibil să fie implementată în maxim 2 luni. Ce spune un consilier municipal

troleibuz
Foto: privesc.eu

Ruslan Codreanu, președintele fracțiunii PPEM în CMC, a cerut repetat demisia șefului RTEC, Gheorghe Morgoci, în legătura cu lipsa atitudinii față de problemele financiare și a managementului defectuos a întreprinderii municipale.

„Un studiu realizat în anul 2012 a demonstrat că zilnic se fură/subraportează zeci de miii de lei de la RTEC și Parcul Urban de Autobuze. Au fost demersuri de la fracțiunea PPEM, de la societatea civilă să veniți cu sistemul de taxare electronică. Vă opuneți vehement acestei inițiative care poate fi introdusă în maxim două luni de zile cu un cost total de 20 mii lei. Și eu știu de ce vă opuneți – deoarece o să vă fie mai greu de furat și pentru dvs. și pentru cei de lângă dvs.” a menționat Ruslan Codreanu.

>Conform consilierului municipal, în fiecare an se fură între 10 și 30 milioane de lei din tichetele din transportul public. Situația ar putea fi stopată prin crearea unei singure întreprinderi municipale prin comasarea Regiei Transport Electric și a  Parcului Urban de Autobuze. Totodată, introducerea unui sistem de taxare electronică ar permite acumularea eficientă a fondurilor financiare la noua întreprindere și ar stopa furturile necontrolate care au loc la momentul actual la RTEC și PUA.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente