/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Suspectată de îmbogățire ilicită. Viceministra Educației și-a cumpărat un apartament de 3 milioane de lei

missing
25 septembrie 2017, ora 15:32

După ce ani de-a rândul a indicat în declarațiile sale de avere doar salariul din funcția de directoare a Institutului de Științe ale Educației (IȘE) și din activitatea didactică, pentru anul 2016 Lilia Pogolșa a completat și alte câmpuri ale formularului declarației. Astfel, aflăm că anul trecut actuala viceministră a Educației și-a cumpărat un apartament cu suprafața de 108 metri pătrați, care valorează 3 177 000 de lei. Menționăm că în declarațiile anterioare de venituri ea nu a arătat că ar avea depozite bancare, de aceea rămâne neclar din ce surse a fost cumpărată această locuință.

Până acum, funcționara nu indica nici un imobil în declarațiile de avere, deși locuia, potrivit Ziarului de Gardă, într-o casă cu două nivele, trecută în acte pe numele părinților săi, pe care tot ea le-a donat-o mai mulți ani în urmă.

Foto: Moldova Curată

Moldova Curată a aflat, de asemenea, că Procuratura Anticorupție are în gestiune un dosar penal deschis pentru îmbogățire ilicită, în care figurează numele Liliei Pogolșa. Procurorii susțin însă că deocamdată Pogolșa nu are nici o calitate procesuală, de aceea nu pot oferi mai multe detalii.

Moldova Curată i-a solicitat Liliei Pogolșa un comentariu referitor la apartamentul procurat, la salariul său de 22 de mii de lei, dar și la cauza penală investigată în prezent de procurori. După o săptămână de așteptare, ea le-a spus, printr-un SMS, că nu „are posibilitatea să răspundă la întrebările adresate”, dar că la „fiecare întrebare există răspunsuri confirmate prin materiale corespunzătoare”.

Articolul integral poate fi citit pe pagina site-ului Moldova Curată.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram