Într-o săptămână au fost internaţi 920 de copii, în special copii până la 2 ani.

„În grădiniţe am avut 1.399 de absenţe, în şcoli - 2.500, în licee - 5.545. Asta ne vorbeşte despre faptul că sunt mult mai mulţi bolnavi care nu se adresează la medic, dar se tratează de sine stătător. Eu vreau să mă adresez către părinţi: Dacă aveţi copii bolnavi, nu-i duceţi în colective, lăsaţi-i acasă, chemaţi medicul de familie, solicitaţi asistenţă medicală”, a declarat Luminiţa Suveică, şefa Centrului municipal de Sănătate Publică. 

Cei mai afectaţi sunt copiii, mai spun medicii. În aceste condiţii, specialiştii recomandă să ne îmbrăcăm în conformitate cu temperatura de afară şi să mâncăm cât mai multe fructe şi legume pentru întărirea sistemului imunitar. 

Persoanele evacuate provin din nouă districte din regiune, potrivit unui comunicat difuzat pe reţelele de socializare.

Vulcanul Agung, din nord-estul insulei, se află de vineri la nivel maxim de alertă iar autorităţile au stabilit un perimetru de securitate de până la 12 kilometri în jurul craterului în faţa intensificării activităţii seismice.

Un responsabil al Centrului de Vulcanologie şi Gestionare a Pericolelor Geologice (CVMPG) care monitorizează vulcanul a declarat pentru EFE că Agung "se îndreaptă spre o erupţie", deşi este imposibil să se ştie cu exactitate acest lucru.
Aproximativ 800 de mici cutremure au zguduit regiunea din apropierea vulcanului în ultimele zile. Activitatea seismică sugerează să magma se mişcă din zonele cele mai adânci ale vulcanului spre crater.

Dacă seria de mişcări telurice se va schimba într-o mişcare constantă, atunci "erupţia ar interveni în interval de câteva minute", a declarat Devy Kamil Syahbana, directorul regional al CVMPG.

Pe de altă parte, autorităţile locale au informat că nu există niciun pericol pentru turişti şi că aeroportul internaţional Bali Ngurah Rai continuă să opereze în mod normal, deşi experţii avertizează în faţa unor posibile suspendări a zborurilor în cazul în care vulcanul intră în erupţie.

Potrivit CVMPG, activitatea seismică din prezent este similară celei care a precedat erupţia vulcanului Agung din 1963, care a durat aproape un an şi a provocat moartea a peste 1.100 de persoane.

Insula Bali este principala destinaţie turistică a Indoneziei cu o afluenţă lunară de peste 200.000 de turişti străini, potrivit datelor oficiale.